Warmtepomp Spui

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Spui? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat profiteert van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een economische en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €305,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met meerdere variabelen. Op onze website check jij meer info over een warmtepomp kopen in Spui.
warmtepomp-installateur-4539

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Kan ook werken als airco
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcodegebied4539
Netnummer0115 (+31115)
Gasgebruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Spui

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende producten. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Spui biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig de woning en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Spui? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door deze website ontdek je vandaag nog installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4539).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij maakt slim gebruik van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna tref jij accurate aanbevelingen die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Spui kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de potentiële besparing ligt op €190,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.000 en €24.900. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk model heeft zijn eigen voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.625 en €5.650 bij een verwarmingsmonteur uit Spui (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-spui

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Echter, je realiseert veel minder stookkosten. Aan de hand van een interessante subsidie realiseer jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €7000. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3200. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op verschillende onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €24400Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€16600 – €21600Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3550 – €7250Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4750 – €7275Laagdrempelig, verbruikt veel stroom
Hybride€2975 – €6300Gemakkelijk te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Spui gebruikt pakweg 1300 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing schatten we op €225 tot €360. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €125 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1175m3€726
Buitenlucht2775kWh€508€218
Bodemwarmte1975kWh€363€363
Hybride1450 kWh + 525 M3€545€182

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Spui?

Niet alle huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met een paar vereisten: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Terneuzen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario is er een optie voor een speciale groene lening via jouw gemeente Terneuzen. Het is een kortlopende lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.terneuzen.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Spui. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €750 tot maar liefst €3250. Interesse naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Spui (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze grofweg €1950.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal plusminus €2375.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
CIATEREBA 15HT8 KW€2100,-
Mitsubishi Heavy IndustriesSRC50ZSX-S + vloerverwarmingskit5 KW€1800,-
Carrier30AWH012HD99 KW€2050,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een aangenaam klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Spui aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hiermee mag je ervan uitgaan dat warme lucht de woning ontglipt. Een solide isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren zorgt voor een gezonde leefomgeving zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door verwarmen en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De gevraagde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!