Warmtepomp Koewacht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Koewacht? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je bespaart al snel €230,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van diverse zaken. Op deze pagina bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Koewacht.
warmtepomp-installateur-4576

 • Verantwoorde investering
 • Ook koelen is mogelijk
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Interessante salderingsregeling
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4576
Netnummer0114 (+31114)
Gas-gebruik M31300 M3
Stroomgebruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Koewacht

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat verschillende installaties. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Koewacht kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Koewacht? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Middels de warmtepomp-vergelijker vind jij direct de beste installateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4576).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Binnen 7 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp onttrekt warmte uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Verderop doorzoek jij samengestelde toelichtingen over de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Koewacht kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €280,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.600 en €10.500. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw moderne CV-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.875 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Koewacht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-koewacht

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van een interessante subsidie profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is er vanaf €8000. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €2900. De uiteindelijke kostprijs wordt gebudgetteerd middels diverse factoren zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €23100Veel vermogen, dure installatie
Water-water€14200 – €20900Beste rendement
Lucht-lucht€4700 – €7300Kan ook als airco werken
Lucht-water€5400 – €7375Goedkoop, veel stroom benodigd
Hybride€2500 – €6250Snel en goedkoop

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Koewacht gebruikt grofweg 1300 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Engie of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing komt uit tussen de €280 tot €385. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €145 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€742
Buitenlucht2325kWh€505€237
Bodemwarmte1625kWh€356€386
Hybride1325 kWh + 500 M3€542€200

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Koewacht?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een aantalvereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Terneuzen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan kan je kiezen voor de erkende groene lening bij de gemeenten Terneuzen. We hebben het over een een kortlopende lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.terneuzen.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, vaak is er de ISDE-subsidie Koewacht. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €1000 tot gemiddeld €1850. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Koewacht (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je zo’n €1900.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal plusminus €2350.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
CIATEREBA 021HT15 KW€2650,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC121KXZEN1+ Climate kit KX14010 KW€2300,-
Carrier30RQS-045A28 KW€3800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Koewacht aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo vermijd je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren betekent een prettige leefomgeving zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de CV-installatie en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar hebben wel stroom nodig. De gevraagde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!