Warmtepomp Sas van Gent

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Sas van Gent? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een relatief goedkope en verantwoorde oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met verschillende facetten. Op onze website lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Sas van Gent.
warmtepomp-installateur-4551

 • Goed voor het milieu
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Weinig onderhoud nodig
 • Lagere energierekening

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4551
Netnummer0115 (+31115)
Gas-gebruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energiekosten€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Sas van Gent

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit allerlei installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sas van Gent kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Sas van Gent? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. onze tool vind jij in een zeer korte periode verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4551).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie neemt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Hierna check jij actuele informatie m.b.t. populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Sas van Gent kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart al snel €235,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.600 en €11.200. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elk type installatie heeft weer individuele gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van warmte van het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw normale CV-ketel op gas. Een goede manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.425 en €5.825 bij een verwarmingsmonteur uit Sas van Gent (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sas-van-gent

Plaatsen in de omgeving:


Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Echter, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Dankzij een flinke subsidie behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €7600. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €3500. De totaalprijs wordt vastgesteld door allerlei factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €24700Veel besparen, dure installatie
Water-water€17900 – €23200Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3700 – €6250Zeer betaalbaar
Lucht-water€5300 – €6200Ruimte subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2425 – €6400Gemakkelijk te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Sas van Gent gebruikt ongeveer 1300 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energieleverancier als Delta of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing fluctueert tussen de €275 tot €320. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €160 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1050m3€730
Buitenlucht2775kWh€496€234
Bodemwarmte2050kWh€350€380
Hybride1550 kWh + 375 M3€533€197

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Sas van Gent?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar eisen: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. De pomp werkt samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Terneuzen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan hebben we de duurzame groene lening via jouw gemeente Terneuzen. Het is een speciale lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.terneuzen.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Sas van Gent. De omvang van de subsidie hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €975 en lopen op tot wel €2650. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Sas van Gent (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze zo’n €1800.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij grofweg €2400.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
CIATAQUACIAT ILD 240A39 KW€4900,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW60VNX-A met HSB605 KW€1800,-
Carrier30AWH006XD4 KW€1700,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Sas van Gent aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een comfortabele leefomgeving zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel elektriciteit nodig. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!