Warmtepomp Sittard-Geleen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Sittard-Geleen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een economische en ecologische methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €275,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verscheidene facetten. Verderop lees je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Sittard-Geleen.
warmtepomp-installateur-6153

 • Een energieneutrale woning
 • Constante verwarming
 • Een keuze voor de toekomst
 • Weinig onderhoud
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode-regio6153
Netnummer046 (+3146)
Gas-verbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Sittard-Geleen

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt tientallen systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sittard-Geleen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Sittard-Geleen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij onze vergelijker check jij snel warmtepomp installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6153).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere soort woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Hieronder doorzoek je uitgebreide adviezen over de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Sittard-Geleen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €340,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €4.600 en €15.100. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke installatie heeft weer individuele eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw reguliere CV-ketel. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.650 en €6.700 bij een verwarmingsmonteur uit Sittard-Geleen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sittard-geleen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Echter, het leidt tot een fors lagere energierekening. Geholpen door de hoge subsidie profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €6600. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €2300. De totaalprijs wordt getekend door diverse zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €25300Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€17800 – €22000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4350 – €6625CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3550 – €6775Weinig onderhoud, maakt relatief veel geluid
Hybride€2950 – €5600Goede tussenoplossing

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Sittard-Geleen verbruikt om en nabij 1370 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een energie aanbieder als Engie of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing schommelt tussen €275 tot €340. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €195 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€687
Buitenlucht2800kWh€447€240
Bodemwarmte2025kWh€309€378
Hybride1375 kWh + 525 M3€481€206

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Sittard-Geleen?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een aantalvereisten: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie werkt samen met jouw bestaande CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Sittard-Geleen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Sittard-Geleen. Het is een interessante lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.sittard-geleen.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Sittard-Geleen. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €600 tot doorgaans €2300. Interesse naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Sittard-Geleen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je ongeveer €1600.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal circa €2100.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€100, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
iDMTERRA AL 32 Twin; 81031227 KW€4000,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW100 YHA + ERSC-VM2C9 KW€2200,-
VaillantaroTHERM VWL 55/3 A5 KW€1800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een prettig klimaat in huis. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Sittard-Geleen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo zorg je dat de warmte in de woning verloren gaat. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie betekent een comfortabel klimaat in huis zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente