Warmtepomp Limbricht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Limbricht? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie gebruikt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een economische en milieuvriendelijke oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing loopt op tot €310,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met meerdere variabelen. In het volgende kopje ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Limbricht.
warmtepomp-installateur-6141

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • In de zomer een koelende functie
 • Veel keuze in leveranciers
 • Een zeer hoog rendement
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6141
Netnummer046 (+3146)
Gas-gebruik M31370 M3
Stroomgebruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Limbricht

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt fors wat oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Limbricht kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Limbricht? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Via onze tool vind je in enkele stappen verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6141).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. In circa 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie maakt slim gebruik van energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf check jij handige details inzake de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Limbricht heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €225,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.400 en €23.300. We spreken over 4 verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elk model wordt gekenmerkt door voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.050 en €5.200 bij een verwarmingsmonteur uit Limbricht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-limbricht

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van aantrekkelijk subsidies geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €6300. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €3400. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels specifieke randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €24400Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€14200 – €20800Ook koelende functie
Lucht-lucht€4100 – €7300Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4150 – €7225Goedkoop, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2525 – €6250Voor praktische elke woning

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Limbricht consumeert grofweg 1370 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Greenchoice of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing schommelt tussen €225 tot €390. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €135 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1025m3€683
Buitenlucht2650kWh€444€239
Bodemwarmte2000kWh€307€376
Hybride1325 kWh + 475 M3€478€205

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Limbricht?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalzaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat wordt aangesloten op jouw traditionele gasketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Sittard-Geleen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan je profiteren van de unieke groene lening van je gemeente Sittard-Geleen. Het is een speciale lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.sittard-geleen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, dikwijls heb je recht op de ISDE-subsidie Limbricht. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €575 tot ongeveer €3850. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in september 2023 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Limbricht (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je zo’n €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1750.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij circa €2350.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClivetWSAN-XES 20.244 KW€5700,-
Pico EnergyNDB S08EuC8 KW€2800,-
ClimerECOHEAT-EH1600 KW€1100,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een aangenaam klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Limbricht aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren betekent een prettige leefomgeving zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we herleiden tot verwarmen en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!