Warmtepomp Papenhoven

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Papenhoven? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een zuinige en ecologische manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €220,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van diverse variabelen. In het volgende kopje lees je praktische info over een warmtepomp kopen in Papenhoven.
warmtepomp-installateur-6124

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Weinig storingen
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6124
Netnummer046 (+3146)
Gasgebruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Papenhoven

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit fors wat producten. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Papenhoven kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert jouw woning en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Papenhoven? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Op basis van de warmtepomp-vergelijker bekijk je waardevolle erkende installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6124).
 2. Specificeer de woning. Zaken als type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem onttrekt energie uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de volgende paragraaf lees je uitgebreide gegevens omtrent beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Papenhoven kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €320,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.800 en €11.500. We differentiëren 4 verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elk type wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.075 en €6.000 bij een verwarmingsmonteur uit Papenhoven (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-papenhoven

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar, het leidt tot veel minder stookkosten. D.m.v. een hoge subsidie profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €5900. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €3500. De uiteindelijke investering wordt gecalculeerd door meerdere variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €24300Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€16800 – €24900Ook koelende functie
Lucht-lucht€5300 – €6425Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4300 – €6400Kan ook koelen, neemt ruimte buiten in
Hybride€2975 – €5400Combinatiesysteem

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Papenhoven gebruikt om en nabij 1370 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing schatten we op €240 tot €380. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €150 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1125m3€678
Buitenlucht2650kWh€447€231
Bodemwarmte1650kWh€312€366
Hybride1375 kWh + 550 M3€481€197

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Papenhoven?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Sittard-Geleen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval kan je profiteren van de duurzame groene lening bij de gemeenten Sittard-Geleen. Kort gezegd een unieke lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.sittard-geleen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Papenhoven. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €975 en lopen op tot wel €3150. Nieuwsgierig naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Papenhoven (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je zo’n €1800.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal circa €2050.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€200, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClivetWSAN-Xmi 71- 400TN12 KW€2500,-
Pico EnergyWPLT82921 KW€3400,-
ClimavenetaBW-HT 013139 KW€5550,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe werkt dit? Hieronder tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Papenhoven aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren draait uit op een gezond klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door onze verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel stroom nodig. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!