Warmtepomp Grevenbicht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Grevenbicht? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een voordelige en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €340,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval krijg je een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan verscheidene zaken. Als je iets verders scrollt tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Grevenbicht.
warmtepomp-installateur-6127

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Constante temperatuur
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Eenvoudig te bedienen
 • Flinke subsidies

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6127
Netnummer046 (+3146)
Gasgebruik M31370 M3
Stroom-verbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Grevenbicht

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. We hebben te maken met verschillende producten. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Grevenbicht kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Grevenbicht? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels de warmtepomp-vergelijker vind jij vandaag nog warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6127).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Hierna lees je waardevolle details m.b.t. de type warmtepompenen wat past bij jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Grevenbicht kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €280,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €6.600 en €10.500. We noemen hieronder 4 verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elk systeem wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een relatief goedkope manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.725 en €7.150 bij een verwarmingsmonteur uit Grevenbicht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-grevenbicht

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Geholpen door een interessante subsidie heb je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €7800. Het hybride systeem is er vanaf €2600. De uiteindelijke kostprijs kan men berekenen met diverse randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €23400Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€15600 – €23200Beste rendement
Lucht-lucht€4850 – €7300Kan ook als airco werken
Lucht-water€4950 – €7025Koelende functie, verbruikt veel stroom
Hybride€2625 – €5000Zeer betaalbaar

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Grevenbicht gebruikt pakweg 1370 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar ligt tussen de €240 tot €365. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €125 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€680
Buitenlucht2500kWh€462€218
Bodemwarmte2000kWh€326€354
Hybride1575 kWh + 350 M3€496€184

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als lucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Grevenbicht?

Niet alle woningen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met meerdere eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie sluit je aan op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Sittard-Geleen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan je profiteren van de erkende groene lening via jouw gemeente Sittard-Geleen. Het is een speciale lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.sittard-geleen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, doorgaans is er de ISDE-subsidie Grevenbicht. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €525 en lopen op tot wel €2400. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Grevenbicht (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op zo’n €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze grofweg €1675.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2375.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClivetWSAN-Xmi 81- 400TN12 KW€2500,-
Pico EnergyWPL4129 KW€2200,-
ClimavenetaBW-HT 015245 KW€6300,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een gezond wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Grevenbicht aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Degelijke isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie draait uit op een gezond binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van het energiegebruik heeft te maken met de verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!