Warmtepomp Geleen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Geleen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een voordelige en duurzame aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en de besparing loopt op tot €185,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende elementen. Op onze website check jij praktische info over een warmtepomp kopen in Geleen.
warmtepomp-installateur-6161

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Constante temperatuur
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Veilige en regelbare warmte
 • Hoog rendement

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode-regio6161
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroom-gebruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Geleen

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Er zijn tal van systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Geleen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert het verblijf en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Geleen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels deze pagina doorzoek je zonder problemen warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6161).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem gebruikt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Op deze website doorzoek je veelzijdige info m.b.t. populaire warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Geleen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en de besparing loopt op tot €240,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €3.000 en €22.700. We spreken over 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een goede oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.025 en €5.025 bij een verwarmingsmonteur uit Geleen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-geleen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Maar het mooie is, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. D.m.v. een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €6400. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €3200. Het prijskaartje wordt bepaald door diverse facetten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €25100Veel vermogen, dure installatie
Water-water€14500 – €21200Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4000 – €6900Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5200 – €6950Totaaloplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2250 – €5150Gemakkelijk te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Geleen gebruikt ong. 1370 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energie aanbieder als Delta of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing varieert van €260 tot €340. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €190 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€689
Buitenlucht2675kWh€448€241
Bodemwarmte1775kWh€310€379
Hybride1350 kWh + 375 M3€482€207

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Geleen?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Sittard-Geleen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan je kiezen voor de interessante groene lening via jouw gemeente Sittard-Geleen. Het betreft een unieke lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.sittard-geleen.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Geleen. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €1000 tot doorgaans €2700. Benieuwd naar de maximale subsidie in september 2023 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Geleen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze zo’n €1525.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2050.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€250, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClivetSRHM-B+MDAN-Xmi 5.19 KW€2200,-
Pico EnergyNDX D08EuC8 KW€2800,-
ClimerAIRYS AI139 KW€2050,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een gezonde leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Geleen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo zorg je dat de warmte je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Populaire vormen zijn vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren draait uit op een gezond wooncomfort zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!