Warmtepomp Echt-Susteren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Echt-Susteren? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een zuinige en duurzame manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van verscheidene elementen. Hierna bekijk je verdere details over een warmtepomp kopen in Echt-Susteren.
warmtepomp-installateur-6101

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcodegebied6101
Netnummer0475 (+31475)
Gas-gebruik M31630 M3
Stroom-gebruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Echt-Susteren

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden velerlei onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Echt-Susteren kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Echt-Susteren? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van deze website vergelijk je moeiteloos de beste installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6101).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij haalt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. In het volgende stukje bekijk jij omvangrijke informatie met betrekking tot de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Echt-Susteren kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €245,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €6.000 en €21.900. We differentiëren vier verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft zijn eigen voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw moderne HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.575 en €6.075 bij een verwarmingsmonteur uit Echt-Susteren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-echt-susteren

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op flink lagere energiekosten. Met behulp van interessante subsidies realiseer jij een korte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6000. Het hybride systeem koop je al vanaf €2900. De uiteindelijke rekening komt tot stand door diverse zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €27200Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€15500 – €21800Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4150 – €6125Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5450 – €7350Kan ook koelen, vraagt veel stroom
Hybride€2475 – €5500Voor praktische elke woning

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Echt-Susteren gebruikt ongeveer 1630 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing fluctueert tussen de €235 tot €310. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €180 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1000m3€666
Buitenlucht2350kWh€453€213
Bodemwarmte1875kWh€320€346
Hybride1550 kWh + 425 M3€486€180

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Echt-Susteren?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een aantalrandvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Echt-Susteren?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario kan je kiezen voor de duurzame groene lening bij de gemeenten Echt-Susteren. Het is een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.echt-susteren.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Echt-Susteren. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €825 tot ongeveer €2050. Onderzoek doen naar de mei 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Echt-Susteren (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op om en nabij €1950.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2400.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€100, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 15131 KW€4250,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75 VHA + ERST20C-VM2C6 KW€1900,-
TraneCXAM 023 HE Ccpt44 KW€5550,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een comfortabele leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Echt-Susteren aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Dan voorkom je dat de warmte in de woning verloren gaat. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren draait uit op een gezonde leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Susteren, Dieteren, Heide, Roosteren, Echt, Maria Hoop, Peij, Slek, Nieuwstadt, Sint Joost, Koningsbosch.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente