Warmtepomp Holtum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Holtum? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een voordelige en ecologische methode om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je bespaart al snel €265,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan diverse variabelen. Verderop bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Holtum.
warmtepomp-installateur-6123

 • Een duurzame oplossing
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Hoog rendement

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcodegebied6123
Netnummer046 (+3146)
Gas-gebruik M31370 M3
Stroom-gebruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Holtum

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Je vindt verschillende oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Holtum kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter bestudeert de woning en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Holtum? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van onze tool tref jij snel en eenvoudig warmtepomp installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6123).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. In 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp haalt energie uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop doorzoek jij samengestelde raadgeving omtrent populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Holtum kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en de besparing loopt op tot €330,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.900 en €24.100. We differentiëren vier verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder heeft zijn eigen pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw normale HR-ketel op gas. Een prima oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.200 en €5.450 bij een verwarmingsmonteur uit Holtum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-holtum

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Gelukkig, het leidt tot een fors lagere energierekening. Geholpen door lucratieve subsidies realiseer je een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €5900. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €1900. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van verschillende onderwerpen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €25100Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€14600 – €23700Kan ook koelen
Lucht-lucht€4550 – €6475Zeer betaalbaar
Lucht-water€3600 – €7100goede performance, geleverd met buitenunit
Hybride€2175 – €6950Interessante prijzen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Holtum verbruikt om en nabij 1370 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energie aanbieder als Delta of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing schommelt tussen €230 tot €340. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €140 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€677
Buitenlucht2550kWh€440€237
Bodemwarmte1750kWh€305€372
Hybride1400 kWh + 425 M3€474€203

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals lucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Holtum?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Sittard-Geleen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Sittard-Geleen. Het is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.sittard-geleen.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, vaak is er de ISDE-subsidie Holtum. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €650 tot doorgaans €3650. Benieuwd hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Holtum (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze ong. €1675.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij pakweg €2275.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€125, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClivetWSAN-Xmi 6110 KW€2300,-
Pico EnergyWPLT72418 KW€3100,-
ClimavenetaBW-HT 012134 KW€5050,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een gezond wooncomfort. Hoe werkt dit? Hierbij komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Holtum aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan voorkom je dat warme lucht naar buiten gaat. Goede isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door stroom. De benodigde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!