Warmtepomp Born

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Born? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie benut de energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een economische en milieuvriendelijke wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €185,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van allerlei facetten. Op onze website check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Born.
warmtepomp-installateur-6121

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Ook in staat woning te koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Onderhoudsarme investering
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcodegebied6121
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroom-verbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Born

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Born kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Born? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via deze pagina vind je vandaag nog de beste installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6121).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn categorie woning, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem profiteert van energie uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna vind je waardevolle aanbevelingen inzake alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Born kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €220,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.700 en €16.800. We werken op dit moment met 4 verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke vorm heeft weer individuele kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw bestaande gasketel. Een goede manier om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.875 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Born (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-born

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot een fors lagere energierekening. Aan de hand van de hoge subsidie behaal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €6600. Een hybride opstelling is er vanaf €2600. Het prijskaartje kan men berekenen met diverse onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €25200Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€15000 – €21200Beste rendement
Lucht-lucht€4550 – €6875Lage aanschafprijs
Lucht-water€4400 – €7450Weinig onderhoud, buitenunit in zicht
Hybride€2125 – €5700Simpele oplossing voor thuis

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Born gebruikt grofweg 1370 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing schatten we op €265 tot €340. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €190 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1150m3€675
Buitenlucht2325kWh€466€209
Bodemwarmte1700kWh€331€344
Hybride1450 kWh + 375 M3€500€176

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Born?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Er zijn een paar randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat sluit je aan op jouw traditionele gasketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Sittard-Geleen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan hebben we de unieke groene lening bij de gemeenten Sittard-Geleen. Het is een aantrekkelijke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.sittard-geleen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Born. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €500 tot plusminus €3550. Interesse naar de september 2022 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Born (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op ongeveer €1775.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€300, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClivetWSAN-Xmi 5110 KW€2300,-
Pico EnergyWPLT315 230V7 KW€2000,-
ClimavenetaBW-HT 009126 KW€4250,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een optimaal wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Born aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren resulteert in een optimaal binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de verwarming en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!