Warmtepomp Obbicht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Obbicht? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een efficiënte en milieuvriendelijke benadering om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €180,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan verscheidene zaken. Verderop bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Obbicht.
warmtepomp-installateur-6125

 • Duurzame warmte
 • Comfortabel leefcomfort
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Onderhoudsarme investering
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6125
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomgebruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Obbicht

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Obbicht kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt de woonruimte en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Obbicht? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via deze pagina doorzoek je binnen enkele minuten (verwarmings)installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6125).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Binnen 7 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Onderstaand bekijk je bruikbare info m.b.t. actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Obbicht kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en de besparing loopt op tot €305,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.900 en €24.900. We spreken over vier verschillende type producten. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke aanbieder heeft weer individuele plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt energie uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een prima manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.875 en €5.400 bij een verwarmingsmonteur uit Obbicht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-obbicht

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar, het draait uit op veel lagere gaskosten. D.m.v. een hoge subsidie behaal je een snelle terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €5500. Een hybride oplossing is er vanaf €3300. De uiteindelijke investering is gebaseerd op verschillende randvoorwaarden zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €27500Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€14300 – €24900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4800 – €6850Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4850 – €6200goede performance, veel stroomverbruik
Hybride€2800 – €6000Gemakkelijk te plaatsen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Obbicht gebruikt plusminus 1370 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een energieleverancier als Energiedirect of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing komt uit tussen de €255 tot €390. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €195 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1250m3€679
Buitenlucht2525kWh€455€224
Bodemwarmte1825kWh€319€360
Hybride1475 kWh + 450 M3€489€190

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Obbicht?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen enkele vereisten: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Sittard-Geleen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval kan je profiteren van een speciale groene lening bij de gemeenten Sittard-Geleen. Het gaat om een unieke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.sittard-geleen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Obbicht. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €675 tot gemiddeld €3600. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Obbicht (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze om en nabij €1875.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf zo’n €2050.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€200, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClivetWSAN-Xmi 7112 KW€2500,-
Pico EnergyWPLT123428 KW€4100,-
ClimavenetaBW-HT 015143 KW€5950,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Onderstaand doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Obbicht aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Dan verhinder je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Grondige isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren leidt tot een comfortabel wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota komt voort uit de verwarming en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Deze elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!