Warmtepomp Einighausen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Einighausen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp benut de energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en je bespaart al snel €180,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen allerlei variabelen. Als je iets verders scrollt bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Einighausen.
warmtepomp-installateur-6142

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Verwarmen en koelen
 • Los van de energieleverancier
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode-regio6142
Netnummer046 (+3146)
Gas-verbruik M31370 M3
Stroom-verbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Einighausen

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. We hebben te maken met meerdere onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Einighausen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Einighausen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door deze pagina ontdek jij zonder problemen verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6142).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals soort huis, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken als de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. In het volgende stukje vind je handige toelichtingen over actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Einighausen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €230,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.800 en €13.500. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk systeem heeft relevante gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt warmte uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel. Een voordelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.375 en €7.075 bij een verwarmingsmonteur uit Einighausen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-einighausen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies profiteer je van een goede terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7300. Een hybride opstelling is er vanaf €3500. De totaalprijs wordt bepaald door specifieke factoren zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €23300Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€15500 – €20000Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4800 – €6800Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4850 – €6700Gemakkelijk plaatsen, hoog stroomgebruik
Hybride€2350 – €5500Geschikt voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Einighausen verbruikt plusminus 1370 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een energiemaatschappij als Delta of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing vinden we terug tussen de €230 tot €345. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €190 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€684
Buitenlucht2800kWh€451€233
Bodemwarmte2075kWh€315€369
Hybride1400 kWh + 425 M3€486€198

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Einighausen?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat eisen: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Sittard-Geleen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval is er de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Sittard-Geleen. Het betreft een interessante lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.sittard-geleen.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Einighausen. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €900 en kunnen oplopen tot €3800. Informeren hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Einighausen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze pakweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze grofweg €1775.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij om en nabij €2375.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€100, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClivetWSAN-XES 25.248 KW€6100,-
Pico EnergyNDB S10EuC10 KW€2800,-
ClimerECOHEAT-EH2000 KW€1100,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een optimaal wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand vind je een handig stappenplan van de warmteservice Einighausen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Daarmee voorkom je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie betekent een comfortabel wooncomfort zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de verwarming en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. De nodige stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!