Warmtepomp Sittard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Sittard? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een relatief goedkope en ecologische manier om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en je profiteert van een besparing tot wel €220,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen allerlei factoren. In het volgende kopje tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Sittard.
warmtepomp-installateur-6131

 • Een verantwoorde warme woning
 • Verwarmen en koelen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Veilige manier van verwarmen
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6131
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroom-gebruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Sittard

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Het aanbod omslaat fors wat producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sittard kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig het verblijf en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Sittard? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van onze website tref jij in een zeer korte periode de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6131).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type woning, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Binnen 7 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem gebruikt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. In de paragraaf hierna bekijk jij bruikbare gegevens over populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Sittard kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.200 en €19.800. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk systeem heeft relevante plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.300 en €6.500 bij een verwarmingsmonteur uit Sittard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sittard

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, je realiseert flink lagere energiekosten. Met behulp van een royale subsidie geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €5600. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2700. De uiteindelijke investering wordt mede bepaald door diverse facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €23300Hoge subsidie, erg duur
Water-water€17800 – €21600Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4200 – €6525Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5100 – €6325Totaaloplossing, maakt relatief veel geluid
Hybride€2800 – €5900Goed voor EPC waarde

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Sittard verbruikt grofweg 1370 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar komt uit tussen de €275 tot €350. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €185 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1025m3€682
Buitenlucht2600kWh€477€205
Bodemwarmte1825kWh€341€341
Hybride1475 kWh + 600 M3€512€171

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Sittard?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een aantaleisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Het apparaat is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Sittard-Geleen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval hebben we de duurzame groene lening van je gemeente Sittard-Geleen. Het gaat om een kortlopende lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.sittard-geleen.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, normaliter is er de ISDE-subsidie Sittard. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €975 tot gemiddeld €1750. Interesse naar de maximale subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Sittard (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je circa €1600.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij om en nabij €2275.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClivetWSAN-XES 18.239 KW€5200,-
Pico EnergyNDB S06EuC6 KW€2800,-
ClimavenetaBW-HT 020261 KW€7900,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een prettig wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Sittard aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Goede isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren is belangrijk voor een comfortabel wooncomfort zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van ons energieverbruik komt voort uit de verwarming van ons huis en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!