Warmtepomp Guttecoven

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Guttecoven? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een zuinige en ecologische benadering om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €275,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal aspecten. In het volgende kopje vind jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Guttecoven.
warmtepomp-installateur-6143

 • Een verantwoorde warme woning
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Het verwarmen van morgen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcodegebied6143
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomgebruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Guttecoven

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit allerlei oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Guttecoven heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt het huis en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Guttecoven? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels onze vergelijker vergelijk jij veelzijdige leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6143).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp profiteert van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. In de volgende paragraaf ontdek jij omvangrijke details aangaande populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Guttecoven heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en de potentiële besparing ligt op €350,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.400 en €21.200. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elk model heeft zijn eigen voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.825 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Guttecoven (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-guttecoven

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in een significant lagere energierekening. Middels ISDE subsidie heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €6900. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €3200. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op meerdere factoren zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €23200Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€15800 – €24400Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4450 – €7275Relatief lage investering
Lucht-water€5250 – €6125Koelende functie, geleverd met buitenunit
Hybride€2900 – €5200Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Guttecoven gebruikt grofweg 1370 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €225 tot €385. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €185 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1150m3€685
Buitenlucht2425kWh€459€226
Bodemwarmte1825kWh€322€363
Hybride1375 kWh + 600 M3€493€192

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Guttecoven?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze randvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie is actief naast jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Sittard-Geleen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je profiteren van de duurzame groene lening in de regio Sittard-Geleen. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.sittard-geleen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Guttecoven. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €725 tot wel €2300. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Guttecoven (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze ong. €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal grofweg €2475.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClivetWSAN-XES 30.257 KW€7000,-
Pico EnergyNDB S14EuC15 KW€3300,-
ClimerECOHEAT-EH2600 KW€1100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een gezond klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hierbij is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Guttecoven aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Daarmee zorg je dat de warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren betekent een prettig leefklimaat zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!