Warmtepomp Munstergeleen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Munstergeleen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en ecologische oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €325,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door diverse elementen. Op ons warmtepomp-portaal vind je meer info over een warmtepomp kopen in Munstergeleen.
warmtepomp-installateur-6151

 • CO2 uitstoot beperken
 • Kan het huis ook koelen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode-regio6151
Netnummer046 (+3146)
Gasgebruik M31370 M3
Stroom-gebruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Munstergeleen

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. We hebben te maken met diverse systemen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Munstergeleen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Munstergeleen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Op basis van deze pagina lees jij vandaag nog leveranciers en installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6151).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Na 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem neemt warmte uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze pagina bekijk jij praktische details aangaande de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Munstergeleen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en je bespaart al snel €225,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.700 en €15.800. We differentiëren 4 verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elk systeem wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt energie uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw reguliere HR-ketel op gas. Een goede manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.025 en €4.650 bij een verwarmingsmonteur uit Munstergeleen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-munstergeleen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een forse investering. Gelukkig, het resulteert in veel minder stookkosten. Door middel van interessante subsidies behaal je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €6900. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €3400. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. verschillende onderwerpen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €25000Veel besparen, erg duur
Water-water€17500 – €23100Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5500 – €6200Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4600 – €6300Koelende functie, hoog energiegebruik
Hybride€2675 – €6950Snel en goedkoop

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Munstergeleen verbruikt circa 1370 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een maatschappij als Delta of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €220 tot €300. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €125 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1100m3€686
Buitenlucht2550kWh€466€220
Bodemwarmte1875kWh€329€357
Hybride1325 kWh + 475 M3€501€185

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Munstergeleen?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele van deze vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De pomp sluit je aan op jouw traditionele gasketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Sittard-Geleen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening in de regio Sittard-Geleen. Het is een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.sittard-geleen.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Munstergeleen. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van het type en het vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €775 tot ongeveer €3700. Informeren naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Munstergeleen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze om en nabij €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1975.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij om en nabij €2125.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€225, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClivetSRHM-B+MDAN-Xmi 2.14 KW€1700,-
Pico EnergyNDB S18EuC17 KW€3500,-
ClimerECOHEAT-EH5000 KW€1100,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een optimaal klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Munstergeleen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier voorkom je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Een solide isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren draait uit op een comfortabel wooncomfort zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!