Warmtepomp Windraak

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Windraak? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat haalt energie uit buitenlucht, grond of water. Het is een economische en ecologische wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €240,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan ontvang je een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van allerlei variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Windraak.
warmtepomp-installateur-6153

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Beschikt over koelende functie
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Een zeer hoog rendement
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcodegebied6153
Netnummer046 (+3146)
Gas-verbruik M31370 M3
Stroom-verbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Windraak

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen versies. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Windraak kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter bestudeert jouw woning en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Windraak? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels onze tool check jij vandaag nog (verwarmings)installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6153).
 2. Specificeer de woning. Onder andere soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Na 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de manier van isoleren. Hierna doorzoek jij bruikbare gegevens inzake populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Windraak kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €265,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.400 en €20.000. We noemen hieronder 4 verschillende type installaties. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elke leverancier heeft weer individuele voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.300 en €4.975 bij een verwarmingsmonteur uit Windraak (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-windraak

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Geholpen door een interessante subsidie haal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €7900. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2900. De totaalprijs wordt vastgesteld door meerdere factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €24900Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€15400 – €23200Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4900 – €7450Eenvoudige installatie
Lucht-water€4800 – €6425Lage installatiekosten, hoog stroomgebruik
Hybride€2050 – €6700Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Windraak gebruikt grofweg 1370 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een energieleverancier als Eneco of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing fluctueert tussen de €250 tot €315. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, rond de €145 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€687
Buitenlucht2650kWh€474€213
Bodemwarmte1800kWh€337€350
Hybride1550 kWh + 500 M3€508€179

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Windraak?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er zijn enkele randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Sittard-Geleen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan is er een speciale groene lening via de gemeente Sittard-Geleen. We hebben het over een een speciale lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.sittard-geleen.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Windraak. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €950 tot ongeveer €2800. Benieuwd naar de subsidie in september 2023 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Windraak (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) verstrekken ze zo’n €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1700.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal grofweg €2125.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClivetSRHM-B+MDAN-Xmi 3.15 KW€1800,-
Pico EnergyNDB S20EuC20 KW€3800,-
ClimerAIRYS AI075 KW€1800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een optimaal klimaat in huis. Hoe werkt dit? Bijgaand komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Windraak aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier mag je ervan uitgaan dat warme lucht naar buiten gaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren zorgt voor een aangename leefomgeving zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit onze verwarming en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!