Warmtepomp Buchten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Buchten? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €250,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan verschillende aspecten. Op onze website check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Buchten.
warmtepomp-installateur-6122

 • Minder impact op het milieu
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Een zeer hoog rendement
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode-regio6122
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroom-verbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Buchten

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden tal van producten. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Buchten kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter inspecteert de woning en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Buchten? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door deze website bekijk je binnen enkele minuten leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6122).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als type en leeftijd huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Na zo’n 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat benut de energie uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina vind jij veelzijdige info inzake populaire warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Buchten kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.500 en €11.600. We noemen hieronder vier verschillende soorten modellen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elk type wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt warmte uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw huidige HR-ketel. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.750 en €6.800 bij een verwarmingsmonteur uit Buchten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-buchten

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, je realiseert een fors lagere energierekening. Middels aantrekkelijk subsidies geniet jij van een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €5900. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van specifieke aspecten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €26700Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€16000 – €22300Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5300 – €7450Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4200 – €6775Goedkope installatie, verbruikt veel stroom
Hybride€2375 – €5350Snel en goedkoop

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Buchten verbruikt grofweg 1370 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing varieert van €240 tot €355. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €200 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1250m3€676
Buitenlucht2700kWh€473€203
Bodemwarmte2075kWh€338€338
Hybride1575 kWh + 525 M3€507€169

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Buchten?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar vereisten: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De installatie werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Sittard-Geleen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario hebben we de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Sittard-Geleen. Dit is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.sittard-geleen.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Buchten. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €975 tot maar liefst €3100. Interesse naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Buchten (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze zo’n €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op om en nabij €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij circa €2125.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClivetWSAN-Xmi 61- 400TN11 KW€2400,-
Pico EnergyWPLT51811 KW€2400,-
ClimavenetaBW-HT 010130 KW€4650,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een optimaal klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Buchten aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Op die manier mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Grondige isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken met elektriciteit. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!