Warmtepomp Sint Maartensvlotbrug

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Sint Maartensvlotbrug? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een relatief goedkope en verantwoorde methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €340,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan krijg je een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met allerlei elementen. Hierna vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Sint Maartensvlotbrug.
warmtepomp-installateur-1753

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode-regio1753
Netnummer0224 (+31224)
Gas-verbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Sint Maartensvlotbrug

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Je vindt verschillende versies. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sint Maartensvlotbrug kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter checkt grondig de woonruimte en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Sint Maartensvlotbrug? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. deze pagina doorzoek jij veelzijdige installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1753).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. In een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je handige info met betrekking tot populaire warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Sint Maartensvlotbrug kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €350,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.300 en €14.800. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke leverancier heeft weer individuele plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw normale HR-ketel op gas. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.150 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Sint Maartensvlotbrug (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sint-maartensvlotbrug

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Gelukkig, het resulteert in veel minder stookkosten. Met behulp van interessante subsidies geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €7900. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2700. De factuur komt tot stand door verschillende onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €27900Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€16300 – €22000Ook koelende functie
Lucht-lucht€3600 – €7400Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5300 – €6875Krachtige oplossing, vraagt veel stroom
Hybride€2000 – €5900Snel en goedkoop

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Sint Maartensvlotbrug gebruikt om en nabij 1530 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar schommelt tussen €205 tot €395. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €175 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1025m3€684
Buitenlucht2300kWh€465€219
Bodemwarmte1775kWh€328€356
Hybride1500 kWh + 350 M3€499€185

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als omgevingslucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Sint Maartensvlotbrug?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Schagen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario is er een speciale groene lening van je gemeente Schagen. Het gaat om een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.schagen.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Sint Maartensvlotbrug. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €900 tot ongeveer €2950. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Sint Maartensvlotbrug (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze ong. €1825.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij ong. €2225.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€225, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Alpha InnotecLW 81ASX-Lux2.07 KW€1850,-
Itho DaalderopHP-S 1107 KW€2000,-
AermecANL290H39 KW€5050,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Sint Maartensvlotbrug aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Goede isolatie is het fundament van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren mondt uit in een aangenaam leefklimaat zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!