Warmtepomp Petten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Petten? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een economische en ecologische wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €205,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met een aantal aspecten. Op onze website tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Petten.
warmtepomp-installateur-1755

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Weinig onderhoud
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcodegebied1755
Netnummer0226 (+31226)
Gasgebruik M31530 M3
Stroom-verbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Petten

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt diverse onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Petten kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Petten? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij onze tool vind je vandaag nog warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1755).
 2. Specificeer de woning. Onder andere categorie huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij haalt warmte uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. In de volgende paragraaf tref jij uitgebreide adviezen met betrekking tot de type warmtepompenen wat strookt met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Petten heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en de potentiële besparing ligt op €310,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.500 en €24.300. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elke installatie heeft zijn eigen voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt warmte uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.300 en €4.200 bij een verwarmingsmonteur uit Petten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-petten

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst een forse investering. Gelukkig, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een royale subsidie profiteer je van een korte terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €5500. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3500. De eindfactuur wordt mede bepaald door velerlei onderwerpen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €27100Hoog rendement, erg duur
Water-water€16500 – €20900Beste rendement
Lucht-lucht€3850 – €7275Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€3750 – €6000Goedkope installatie, hoog energiegebruik
Hybride€2200 – €6800Ook voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Petten verbruikt ongeveer 1530 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een leverancier als Engie of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €225 tot €345. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €185 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1225m3€686
Buitenlucht2500kWh€480€206
Bodemwarmte2075kWh€343€343
Hybride1325 kWh + 525 M3€515€172

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Petten?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er zijn een aantaleisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Schagen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan je profiteren van een speciale groene lening bij gemeente Schagen. Het is een speciaal soort lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.schagen.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Petten. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van energielabel en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €825 tot maar liefst €3000. Informeren naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Petten (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je zo’n €1875.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf circa €2350.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Alpha InnotecLW 121ASX-Lux2.011 KW€2250,-
Itho DaalderopHP-S 555 KW€1800,-
AermecANK020H 230 Volt5 KW€1650,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een optimaal binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Petten aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan verhinder je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren zorgt voor een optimaal binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!