Warmtepomp Waarland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Waarland? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en ecologische benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van verscheidene elementen. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Waarland.
warmtepomp-installateur-1738

 • Een verantwoorde warme woning
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Onderhoudsarme investering
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1738
Netnummer0226 (+31226)
Gasgebruik M31530 M3
Stroom-verbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Waarland

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Er bestaan verscheidene versies. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Waarland biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Waarland? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Middels deze pagina bekijk jij binnen enkele minuten de beste installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1738).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Onderstaand lees je bruikbare toelichtingen m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Waarland kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €225,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.900 en €11.700. We spreken over 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft weer individuele gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.450 en €6.375 bij een verwarmingsmonteur uit Waarland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-waarland

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Echter, je realiseert veel minder stookkosten. Met behulp van de huidige subsidies realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €7300. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2400. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door velerlei factoren zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €26600Hoge besparing, hoge investering
Water-water€13400 – €22300Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4400 – €6500Zeer betaalbaar
Lucht-water€4900 – €6075Goedkoop, buitenunit maakt geluid
Hybride€3000 – €6600Ook voor oudere woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Waarland verbruikt plusminus 1530 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Eneco of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €215 tot €395. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €175 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€677
Buitenlucht2775kWh€454€223
Bodemwarmte1825kWh€318€359
Hybride1525 kWh + 500 M3€487€190

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als ventilatielucht of aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Waarland?

Niet alle type woningen zijn even interessant. We noemen een aantalvereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Schagen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Schagen. Het is een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.schagen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Waarland. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €850 tot ongeveer €3700. Interesse naar de huidige subsidie in april 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Waarland (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) krijg je ong. €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op zo’n €1600.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf pakweg €2500.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Alpha InnotecLW 18015 KW€2800,-
InventumEcolution Combi502 KW€1500,-
AermecANL102H21 KW€3250,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Waarland aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Zo voorkom je dat de warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn triple glas en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren draait uit op een prettige leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!