Warmtepomp Warmenhuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Warmenhuizen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een zuinige en milieuvriendelijke manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en de besparing loopt op tot €245,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan profiteer je van een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van allerlei variabelen. Op onze website ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Warmenhuizen.
warmtepomp-installateur-1749

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Lange levensduur

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode-regio1749
Netnummer0224 (+31224)
Gasgebruik M31530 M3
Stroom-gebruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Warmenhuizen

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met allerlei onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Warmenhuizen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert het verblijf en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Warmenhuizen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels warmtepomprevolutie.nl vind je moeiteloos de beste installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1749).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als soort huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. In 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit lucht, bodem of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij accurate gegevens die gaan over beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Warmenhuizen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart al snel €330,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €5.100 en €11.400. We noemen hieronder 4 verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk model wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.775 en €6.125 bij een verwarmingsmonteur uit Warmenhuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-warmenhuizen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij de huidige subsidies behaal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €6000. Een hybride oplossing is er vanaf €3000. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door specifieke zaken zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €23300Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€13500 – €20300Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4900 – €7375Relatief voordelig
Lucht-water€4250 – €7050Aansluitbaar op CV, veel stroomverbruik
Hybride€3000 – €6050Combinatiesysteem

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Warmenhuizen consumeert plusminus 1530 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier van energie als Energiedirect of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €245 tot €300. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €130 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€681
Buitenlucht2600kWh€443€238
Bodemwarmte2000kWh€306€375
Hybride1450 kWh + 450 M3€477€204

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Warmenhuizen?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden een paar randvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Schagen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan hebben we een speciale groene lening via de gemeente Schagen. Het is een speciale lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.schagen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Warmenhuizen. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €850 tot plusminus €1550. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Warmenhuizen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze circa €1875.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf plusminus €2050.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€150, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecLW 31025 KW€3800,-
InventumModul-Air2 KW€1500,-
AermecNRK020034 KW€4550,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Warmenhuizen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor voorkom je dat de warmte verloren gaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren zorgt voor een gezond binnenklimaat zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar werken op basis van stroom. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!