Warmtepomp Sint Maartensbrug

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Sint Maartensbrug? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een economische en milieuvriendelijke methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €195,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario profiteer je van een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van verschillende variabelen. Verderop check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Sint Maartensbrug.
warmtepomp-installateur-1752

 • Minder CO-2 belasting
 • Kan woning ook koelen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode-regio1752
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroom-gebruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Sint Maartensbrug

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene systemen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sint Maartensbrug kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Sint Maartensbrug? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door deze website vergelijk je vandaag nog leveranciers en installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1752).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij toepasbare informatie m.b.t. de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Sint Maartensbrug heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €220,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.600 en €17.600. We spreken over 4 verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.800 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Sint Maartensbrug (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sint-maartensbrug

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van een royale subsidie behaal je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €5800. Een hybride oplossing is er vanaf €2000. Het prijskaartje wordt mede bepaald door allerlei zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €26500Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€14600 – €23600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4500 – €7125Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4800 – €6900Kan ook koelen, geleverd met buitenunit
Hybride€2025 – €5100Ook voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Sint Maartensbrug gebruikt om en nabij 1530 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een leverancier van energie als Essent of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing fluctueert tussen de €215 tot €345. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €130 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1100m3€683
Buitenlucht2725kWh€458€225
Bodemwarmte2100kWh€321€362
Hybride1450 kWh + 550 M3€492€191

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Sint Maartensbrug?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Schagen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening bij gemeente Schagen. Het is een kortlopende lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.schagen.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Sint Maartensbrug. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €650 en lopen op tot wel €3450. Interesse hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Sint Maartensbrug (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op ongeveer €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1825.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf om en nabij €2225.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecLW 81ASX-HT17 KW€1850,-
Itho DaalderopHP CUBE (07.40.50.500)2 KW€1500,-
AermecNRK030054 KW€6550,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een optimaal wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Sint Maartensbrug aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de isolatie gedaan is, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren leidt tot een aangename leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!