Warmtepomp Sint Maarten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Sint Maarten? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een economische en ecologische manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en je bespaart al snel €275,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van verschillende zaken. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Sint Maarten.
warmtepomp-installateur-1744

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Lange levensduur

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1744
Netnummer0224 (+31224)
Gas-gebruik M31530 M3
Stroom-gebruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Sint Maarten

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Er zijn velerlei toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sint Maarten biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter onderzoekt het verblijf en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Sint Maarten? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van de warmtepomp-vergelijker vergelijk je eenvoudig erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1744).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website vind jij toepasbare aanbevelingen die gaan over beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Sint Maarten kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €340,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.500 en €19.300. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke installatie wordt gekenmerkt door eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.825 en €7.500 bij een verwarmingsmonteur uit Sint Maarten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sint-maarten

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Maar, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer je een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €6500. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3300. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door verschillende randvoorwaarden als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €23700Veel vermogen, erg duur
Water-water€15700 – €22200Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5300 – €6025Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4750 – €7450Gemakkelijk plaatsen, vraagt veel stroom
Hybride€2250 – €5200Simpele oplossing voor thuis

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Sint Maarten gebruikt circa 1530 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing fluctueert tussen de €210 tot €345. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €130 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1175m3€678
Buitenlucht2550kWh€461€217
Bodemwarmte1950kWh€325€353
Hybride1425 kWh + 425 M3€495€183

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Sint Maarten?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een aantalvereisten: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De pomp is actief naast jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Schagen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Schagen. Kort gezegd een speciale lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.schagen.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Sint Maarten. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €500 en kunnen oplopen tot €1750. Benieuwd hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Sint Maarten (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze grofweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze ongeveer €1825.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf om en nabij €2200.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Alpha InnotecLW 180L15 KW€2800,-
InventumSpaarpomp2 KW€1500,-
AermecANL152H26 KW€3900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een gezonde leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Sint Maarten aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zodoende voorkom je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren leidt tot een aangenaam wooncomfort zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van ons energieverbruik heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door stroom. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!