Warmtepomp Schagerbrug

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Schagerbrug? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en milieuvriendelijke benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart al snel €305,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan verscheidene randvoorwaarden. In het volgende kopje vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Schagerbrug.
warmtepomp-installateur-1751

  • Beperk CO-2 uitstoot
  • Beschikt over koelende functie
  • Zelf voorzien in je energiebehoefte
  • Weinig storingen
  • Interessante terugverdientijd

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcodegebied1751
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Schagerbrug

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Je hebt keuze uit tientallen producten. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schagerbrug heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

  • Kan een warmtepomp in mijn huis?
  • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
  • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
  • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Schagerbrug? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. onze vergelijker lees je bruikbare erkende installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

  1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1751).
  2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
  3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
  4. Dien de aanvraag in. Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp haalt energie uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden twee type warmtepompen:

  1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
  2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna lees je bruikbare toelichtingen ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Schagerbrug kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €230,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €4.100 en €14.300. We spreken over vier verschillende type modellen. Het echte verschil is de input van energie. Elk apparaat wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

  1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
  2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
  3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
  4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een goede manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.100 en €5.575 bij een verwarmingsmonteur uit Schagerbrug (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schagerbrug

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Echter, het draait uit op een fors lagere energierekening. Middels interessante subsidies heb je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €6900. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2100. De eindfactuur is gebaseerd op velerlei variabelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €26300Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€16800 – €22800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4700 – €6125Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3550 – €7125Totaaloplossing, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2575 – €5550Simpele oplossing voor thuis

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Schagerbrug consumeert circa 1530 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €280 tot €355. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €170 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1200m3€682
Buitenlucht2575kWh€450€232
Bodemwarmte1775kWh€314€368
Hybride1350 kWh + 575 M3€484€198

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Schagerbrug?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen een stuk of wat zaken: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De pomp wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Schagen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening bij gemeente Schagen. Kort gezegd een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.schagen.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Schagerbrug. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidies variëren van €825 tot wel €2850. Interesse naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Schagerbrug (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

  • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op grofweg €1450 subsidie.
  • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op om en nabij €1825.
  • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf om en nabij €2250.
  • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€300, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecLW 310L25 KW€3800,-
Itho DaalderopHP COOL CUBE (07.40.50.400)2 KW€1500,-
AermecNRK028048 KW€5950,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een gezond leefklimaat. Hoe werkt dit? Hierna komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Schagerbrug aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

  1. Goede isolatie

    Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende vermijd je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en buitengevelisolatie.

  2. Ventileren

    In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren draait uit op een comfortabele leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

  3. Verwarmen zonder gas

    Het grootste deel van de totale energierekening komt voort uit de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

  4. Stroom genereren met zonnepanelen

    Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door elektriciteit. Dit stukje stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!