Warmtepomp Tuitjenhorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Tuitjenhorn? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €225,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan verscheidene randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je meer info over een warmtepomp kopen in Tuitjenhorn.
warmtepomp-installateur-1747

 • Duurzame warmte
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1747
Netnummer0226 (+31226)
Gas-gebruik M31530 M3
Stroom-gebruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Tuitjenhorn

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt velerlei installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tuitjenhorn heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Tuitjenhorn? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van onze vergelijker vergelijk je veelzijdige erkende installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1747).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de isolatie van je woning. Op deze pagina tref je uitgebreide raadgeving over beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Tuitjenhorn kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm sanitair water op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €340,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €7.000 en €21.400. We gaan verder in op 4 verschillende type modellen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elk type heeft zijn eigen eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.375 en €5.175 bij een verwarmingsmonteur uit Tuitjenhorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tuitjenhorn

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van de huidige subsidies geniet je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €7500. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3000. De eindfactuur wordt vastgesteld door allerlei aspecten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €27800Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€14200 – €24200Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5400 – €6850Verwarmen en koelen
Lucht-water€5400 – €7225Weinig onderhoud, vraagt veel stroom
Hybride€2875 – €6900Voor praktische elke woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Tuitjenhorn gebruikt grofweg 1530 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een energiemaatschappij als Engie of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €250 tot €390. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €145 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€680
Buitenlucht2400kWh€476€204
Bodemwarmte2050kWh€340€340
Hybride1325 kWh + 575 M3€510€170

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of grondwater. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Tuitjenhorn?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn enkele voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie is actief naast jouw huidige HR-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Schagen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval is er een speciale groene lening via de gemeente Schagen. Het betreft een speciale lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.schagen.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Tuitjenhorn. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €575 tot maar liefst €1650. Informeren naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Tuitjenhorn (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) krijg je om en nabij €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze zo’n €1725.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal grofweg €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Alpha InnotecLW 251L20 KW€3300,-
InventumEcolution Combi50 ALL-E Ready2 KW€1500,-
AermecNRK009017 KW€2850,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een optimaal binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder is er een actueel stappenplan van de warmteservice Tuitjenhorn aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Degelijke isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie draait uit op een comfortabel klimaat in huis zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!