Warmtepomp Dirkshorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Dirkshorn? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en duurzame methode om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €335,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen verschillende randvoorwaarden. In het volgende kopje vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Dirkshorn.
warmtepomp-installateur-1746

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Een zeer hoog rendement
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode-regio1746
Netnummer0224 (+31224)
Gasgebruik M31530 M3
Stroom-verbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Dirkshorn

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. We onderscheiden velerlei producten. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dirkshorn kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter inspecteert jouw woning en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Dirkshorn? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van onze vergelijker ontdek jij waardevolle warmtepomp installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1746).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als soort huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie maakt slim gebruik van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in als er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje ontdek jij handige raadgeving met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Dirkshorn kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €230,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.100 en €13.600. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft weer individuele eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw bestaande CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.300 en €5.600 bij een verwarmingsmonteur uit Dirkshorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dirkshorn

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar het mooie is, het mondt uit in veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies behaal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €7400. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3000. De totaalprijs is afhankelijk van specifieke facetten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €26700Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€13800 – €22200Ook koelende functie
Lucht-lucht€5200 – €6650Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5300 – €6375Lage installatiekosten, veel stroom benodigd
Hybride€2900 – €6250Niet volledig van het gas af

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Dirkshorn gebruikt ongeveer 1530 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een leverancier als Engie of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing schatten we op €280 tot €330. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €150 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1225m3€679
Buitenlucht2700kWh€469€210
Bodemwarmte1825kWh€333€346
Hybride1575 kWh + 525 M3€502€177

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Dirkshorn?

Niet alle huizen zijn even interessant. Hiervoor gelden enkele zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. De installatie sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Schagen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening via jouw gemeente Schagen. We hebben het over een een unieke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.schagen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Dirkshorn. Hoeveel je krijgt hangt af van energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €500 tot doorgaans €3300. Benieuwd naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Dirkshorn (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) ontvang je om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je circa €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf ong. €2500.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€200, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecLW 25120 KW€3300,-
InventumEcolution Solo ALL-E Ready2 KW€1500,-
AermecANL202H33 KW€4600,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Bijgaand vind je een handig stappenplan van de warmteservice Dirkshorn aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is de basis van een duurzaam huis. Je kunt denken aan driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren resulteert in een comfortabel wooncomfort zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota komt voort uit verwarmen en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar werken met elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!