Warmtepomp t Zand

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in t Zand? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €170,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan verschillende facetten. Op onze website lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in t Zand.
warmtepomp-installateur-1756

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcodegebied1756
Netnummer0224 (+31224)
Gasgebruik M31530 M3
Stroom-gebruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in t Zand

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden fors wat installaties. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in t Zand kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in t Zand? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Aan de hand van deze website doorzoek je zonder moeite leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1756).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als soort huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina doorzoek jij samengestelde adviezen met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in t Zand kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.900 en €13.200. We differentiëren 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een goede manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.375 en €5.475 bij een verwarmingsmonteur uit t Zand (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-t-zand

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot flink lagere energiekosten. D.m.v. een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €5700. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2800. De factuur is afhankelijk van verscheidene zaken als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €24200Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€14300 – €24700Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5400 – €6150Relatief voordelig
Lucht-water€3900 – €6225Gemakkelijk plaatsen, geleverd met buitenunit
Hybride€2825 – €5400Snelle terugverdientijd

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in t Zand gebruikt plusminus 1530 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier van energie als Essent of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing schommelt tussen €260 tot €345. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €135 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1100m3€687
Buitenlucht2750kWh€447€240
Bodemwarmte2050kWh€309€378
Hybride1500 kWh + 375 M3€481€206

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in t Zand?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn meerdere voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie sluit je aan op jouw normale CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Schagen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan kan je kiezen voor de erkende groene lening in de regio Schagen. Het gaat om een tijdelijke lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.schagen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie t Zand. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €900 tot ongeveer €2000. Benieuwd naar de juni 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming t Zand (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) vergeven ze ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op pakweg €1800.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf ong. €2475.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€175, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecLW 160H/V11 KW€2400,-
Itho DaalderopHP-S 957 KW€2000,-
AermecANK030H 230 Volt6 KW€1750,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een comfortabel klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice t Zand aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Dan voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren draait uit op een aangenaam binnenklimaat zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van de totale energierekening komt voort uit de CV-installatie en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!