Warmtepomp Oudesluis

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Oudesluis? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €305,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van verscheidene variabelen. Verderop check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Oudesluis.
warmtepomp-installateur-1757

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Meer leefcomfort
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcodegebied1757
Netnummer0224 (+31224)
Gas-verbruik M31530 M3
Stroom-verbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Oudesluis

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. We onderscheiden verscheidene producten. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oudesluis kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig jouw woning en biedt advies op maat. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Oudesluis? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van deze pagina check je vandaag nog erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1757).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere soort woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een dag of 5 volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Hieronder doorzoek je accurate toelichtingen inzake de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Oudesluis heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €250,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.500 en €13.500. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elke leverancier heeft zijn eigen voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” gasketel. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.150 en €7.250 bij een verwarmingsmonteur uit Oudesluis (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oudesluis

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Echter, je realiseert veel minder stookkosten. Dankzij de hoge subsidie haal jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €7000. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2300. De uiteindelijke investering wordt berekend door specifieke zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €24200Hoge subsidie, erg duur
Water-water€18000 – €23700Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4450 – €7125Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5300 – €7025Lage installatiekosten, geleverd met buitenunit
Hybride€2150 – €5100Geschikt voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Oudesluis verbruikt plusminus 1530 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een energiemaatschappij als Greenchoice of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing vinden we terug tussen de €270 tot €300. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €175 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1125m3€688
Buitenlucht2675kWh€454€234
Bodemwarmte1975kWh€316€372
Hybride1575 kWh + 475 M3€488€200

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als omgevingslucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oudesluis?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er zijn meerdere voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw normale gasketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Schagen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan hebben we een speciale groene lening via de gemeente Schagen. Het is een speciaal soort lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.schagen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Oudesluis. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €650 tot plusminus €2750. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oudesluis (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) ontvang je pakweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze plusminus €1525.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal pakweg €2225.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecLW 160HL/V11 KW€2400,-
Itho DaalderopWPU 3I (545-0430)4 KW€2800,-
AermecANK040H 230 Volt6 KW€1750,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een gezonde leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Oudesluis aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hiermee verhinder je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Gedegen isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren draait uit op een optimale leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de verwarming en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!