Warmtepomp Burgerbrug

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Burgerbrug? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €215,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan krijg je een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met een aantal verschillende zaken. In het volgende kopje check jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Burgerbrug.
warmtepomp-installateur-1754

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1754
Netnummer0226 (+31226)
Gas-gebruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Burgerbrug

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat meerdere systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Burgerbrug kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert het verblijf en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Burgerbrug? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels onze tool doorzoek je bruikbare installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1754).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij profiteert van energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. In het volgende stukje lees je praktische raadgeving omtrent de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Burgerbrug kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en je bespaart al snel €320,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.800 en €18.100. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid valt samen met de bron. Elk type heeft zijn eigen voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel. Een laagdrempelige manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.800 en €7.000 bij een verwarmingsmonteur uit Burgerbrug (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-burgerbrug

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. de huidige subsidies haal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €6800. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2500. De totaalprijs kan men berekenen met velerlei onderwerpen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €23500Veel vermogen, relatief duur
Water-water€15800 – €22700Koelende functie
Lucht-lucht€4850 – €7500Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4050 – €6050Lage installatiekosten, geleverd met buitenunit
Hybride€2200 – €6000Gemakkelijk te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Burgerbrug verbruikt pakweg 1530 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energie aanbieder als Budget Energie of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing ligt tussen de €265 tot €335. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €145 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1200m3€685
Buitenlucht2450kWh€473€212
Bodemwarmte2075kWh€336€349
Hybride1400 kWh + 475 M3€507€178

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als ventilatielucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Burgerbrug?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. We onderscheiden meerdere vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie sluit je aan op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Schagen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval kan jij gebruik maken van de interessante groene lening bij gemeente Schagen. Dit is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.schagen.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Burgerbrug. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €525 tot ongeveer €2050. Benieuwd naar de juli 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Burgerbrug (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op pakweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je circa €1950.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij grofweg €2375.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecLW 121ASX-HT211 KW€2250,-
Itho DaalderopHP-S 1309 KW€2200,-
AermecANL300H43 KW€5450,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een comfortabele leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Burgerbrug aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Hierdoor vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Goede isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren zorgt voor een gezond klimaat in huis zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. Dit stukje stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!