Warmtepomp Hoorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Hoorn? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een economische en verantwoorde manier om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de potentiële besparing ligt op €275,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verscheidene randvoorwaarden. Verderop vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Hoorn.
warmtepomp-installateur-1689

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Verkoeling in de zomer
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Veilig alternatief
 • Royale subsidies

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHoorn
Postcodegebied1689
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomgebruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hoorn

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Je vindt tal van systemen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoorn kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt de woonruimte en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Hoorn? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door onze tool check je bruikbare erkende installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1689).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals categorie huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Binnen 5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp haalt warmte uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna bekijk jij omvangrijke info die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Hoorn kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €265,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €7.000 en €12.200. We onderscheiden grofweg vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elk type heeft zijn eigen eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel. Een prima manier om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.275 en €5.675 bij een verwarmingsmonteur uit Hoorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoorn

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Echter, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van actuele subsidies geniet je van een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €5500. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2900. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door verschillende onderdelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €25600Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€15200 – €20600Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5050 – €6550Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5200 – €6200Goedkoop, veel elektriciteit nodig
Hybride€2125 – €6350Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Hoorn gebruikt plusminus 1180 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Engie of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing schommelt tussen €205 tot €395. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €135 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1150m3€682
Buitenlucht2600kWh€443€239
Bodemwarmte1800kWh€307€375
Hybride1425 kWh + 400 M3€477€205

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hoorn?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. De pomp wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Hoorn?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening van je gemeente Hoorn. Kort gezegd een speciale lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.hoorn.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Hoorn. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €675 tot doorgaans €4000. Informeren naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Hoorn (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze circa €1950.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal circa €2050.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€225, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
InventumEcolution Solo ALL-E Ready2 KW€1500,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW140VNX-A met HSB140 en PT50012 KW€2500,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-E-AC 221.C109 KW€2200,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een prettig binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Hoorn aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor zorg je dat de warmte in huis verloren gaat. Grondige isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren resulteert in een aangename leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik kunnen we herleiden tot onze verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Binnenstad, Venenlaan-kwartier, Hoorn-Noord, Grote Waal, Risdam-Zuid, Risdam-Noord, Nieuwe Steen, Zwaag, Blokker, Kersenboogerd-Noord, Kersenboogerd-Zuid, Hoorn 80, Bangert en Oosterpolder, Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente