Warmtepomp Callantsoog

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Callantsoog? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een zuinige en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verscheidene facetten. In het volgende kopje tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Callantsoog.
warmtepomp-installateur-1759

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Meer leefcomfort
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Veilig alternatief
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcodegebied1759
Netnummer0224 (+31224)
Gas-verbruik M31530 M3
Stroom-gebruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Callantsoog

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt verschillende installaties. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Callantsoog biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert jouw woning en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Callantsoog? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker bekijk je zonder moeite (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1759).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. In 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de volgende paragraaf lees jij samengestelde informatie omtrent actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Callantsoog kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart al snel €260,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.000 en €12.700. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elk model heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw normale HR-ketel. Een laagdrempelige manier om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.600 en €4.700 bij een verwarmingsmonteur uit Callantsoog (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-callantsoog

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Een warmtepomp is primair een prijzige installatie. Maar, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie heb jij een beperkte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7600. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €3200. De uiteindelijke kostprijs wordt gebudgetteerd middels verscheidene randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €26000Geen geluid, relatief duur
Water-water€14500 – €20400Kan ook koelen
Lucht-lucht€4000 – €7275Relatief voordelig
Lucht-water€3500 – €6400Hoge subsidie, vraagt veel stroom
Hybride€2175 – €6550Ook voor oudere woning

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Callantsoog gebruikt circa 1530 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een energiemaatschappij als Essent of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing varieert van €245 tot €390. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €135 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€689
Buitenlucht2800kWh€462€227
Bodemwarmte1850kWh€324€365
Hybride1425 kWh + 450 M3€496€193

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Callantsoog?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt samen met jouw huidige CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Schagen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan je profiteren van de unieke groene lening bij de gemeenten Schagen. We hebben het over een een interessante lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.schagen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Callantsoog. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €925 tot maar liefst €2250. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in maart 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Callantsoog (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze plusminus €1825.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij om en nabij €2075.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€175, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
Alpha InnotecL 8Split-HM 8-125 KW€1800,-
Itho DaalderopWPU 3C (545-0431)4 KW€2800,-
AermecANK045H 230 Volt8 KW€1950,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Callantsoog aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier voorkom je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren draait uit op een comfortabele leefomgeving zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!