Warmtepomp Medemblik

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Medemblik? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een voordelige en ecologische manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €205,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere aspecten. Verderop vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Medemblik.
warmtepomp-installateur-1671

 • Een verantwoorde keuze
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Relatief weinig onderhoud
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcodegebied1671
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31470 M3
Stroom-gebruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Medemblik

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit tal van systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Medemblik kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert de woonruimte en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Medemblik? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Dankzij deze pagina tref je zonder problemen verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1671).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als categorie huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Na 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Hieronder doorzoek jij omvangrijke details m.b.t. de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Medemblik kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €230,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.400 en €13.500. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke merk heeft zijn eigen kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.025 en €5.100 bij een verwarmingsmonteur uit Medemblik (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-medemblik

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een significant lagere energierekening. Via een hoge subsidie geniet jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €5700. Een hybride oplossing is er vanaf €3300. De uiteindelijke rekening wordt getekend door meerdere factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €25000Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€17200 – €23400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5100 – €7400Kan ook als airco werken
Lucht-water€3900 – €6850Totaaloplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2825 – €6100Goed voor EPC waarde

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Medemblik gebruikt om en nabij 1470 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een maatschappij als Budget Energie of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing schommelt tussen €280 tot €380. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €135 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1250m3€687
Buitenlucht2300kWh€481€206
Bodemwarmte1800kWh€344€344
Hybride1550 kWh + 400 M3€515€172

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Medemblik?

Niet alle huizen zijn even interessant. Er zijn enkele van deze mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Medemblik?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er de duurzame groene lening van je gemeente Medemblik. Het is een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.medemblik.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie Medemblik. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €800 en lopen op tot wel €3850. Benieuwd naar de maximale subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Medemblik (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je zo’n €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je pakweg €1750.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij om en nabij €2175.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€250, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Itho DaalderopHP-S 1107 KW€2000,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC155KXZEN1+ Climate kit KX 28011 KW€2400,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-M-E 201.D045 KW€1800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een optimaal binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Medemblik aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Daarmee vermijd je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie is belangrijk voor een optimaal wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van ons energieverbruik komt voort uit de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente