Warmtepomp Koggenland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Koggenland? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een zuinige en verantwoorde oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €185,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Als je iets verders scrollt tref je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Koggenland.
warmtepomp-installateur-1652

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Waardevermeerdering huis
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1652
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomgebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Koggenland

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat meerdere installaties. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Koggenland kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Koggenland? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van onze tool bekijk je zonder moeite de beste installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1652).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn categorie huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat benut de energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. In het volgende stukje lees jij actuele adviezen omtrent de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Koggenland kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €290,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €4.600 en €20.500. We noemen hieronder 4 verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de warmte uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.250 en €6.775 bij een verwarmingsmonteur uit Koggenland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-koggenland

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een fors lagere energierekening. Geholpen door de hoge subsidie haal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is er vanaf €5600. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3200. De factuur is gebaseerd op specifieke factoren als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €27500Veel vermogen, relatief duur
Water-water€17200 – €22800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3650 – €6825Relatief voordelig
Lucht-water€4250 – €7300Aansluitbaar op CV, hoog stroomgebruik
Hybride€2375 – €5600Goed voor EPC waarde

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Koggenland verbruikt om en nabij 1410 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Greenchoice of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar komt uit tussen de €280 tot €340. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €135 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€684
Buitenlucht2350kWh€458€226
Bodemwarmte1600kWh€321€363
Hybride1550 kWh + 550 M3€492€192

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Koggenland?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel op gas, en vervangt de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Koggenland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan is er de unieke groene lening in de gemeente Koggenland. Dit is een interessante lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.koggenland.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Koggenland. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €950 tot doorgaans €3650. Interesse hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Koggenland (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op pakweg €1875.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij zo’n €2175.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
InventumModul-Air2 KW€1500,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC250VSA+ Climate kit PAC 32KW14 KW€2700,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-E-AC 221.C1611 KW€2400,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Hieronder bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Koggenland aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Vaak gaat het om vloerisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren is belangrijk voor een optimaal leefklimaat zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de verwarming van ons huis en warm water. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente