Warmtepomp Stede Broec

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Stede Broec? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een voordelige en milieuvriendelijke methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van verschillende aspecten. Hierna tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Stede Broec.
warmtepomp-installateur-1616

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Verwarmen en koelen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Veilige oplossing
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1616
Netnummer0228 (+31228)
Gas-gebruik M31360 M3
Stroom-verbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Stede Broec

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit meerdere oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stede Broec biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig de woonruimte en biedt advies op maat. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Stede Broec? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij in korte tijd erkende installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1616).
 2. Specificeer de woning. Zaken als type woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat onttrekt warmte uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. In de volgende paragraaf ontdek je handige toelichtingen over beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Stede Broec kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €205,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.900 en €13.500. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elk type installatie heeft zijn eigen gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” gasketel. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.700 en €5.225 bij een verwarmingsmonteur uit Stede Broec (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stede-broec

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Echter, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via een zeer aantrekkelijke subsidie krijg je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €6100. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €2100. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op allerlei aspecten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €26800Geen geluid, relatief duur
Water-water€13200 – €23100Beste rendement
Lucht-lucht€4500 – €7175CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4200 – €7300Laagdrempelig, verbruikt veel stroom
Hybride€2575 – €5800Geschikt voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Stede Broec gebruikt pakweg 1360 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een maatschappij als Greenchoice of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing varieert van €275 tot €315. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €190 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€693
Buitenlucht2300kWh€485€208
Bodemwarmte2100kWh€347€347
Hybride1550 kWh + 375 M3€520€173

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als omgevingslucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Stede Broec?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. We noemen een stuk of wat mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie werkt slim samen met jouw traditionele gasketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Stede Broec?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Stede Broec. Het is een aantrekkelijke lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.stedebroec.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Stede Broec. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €850 tot maar liefst €3250. Informeren naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Stede Broec (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op pakweg €1550.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal grofweg €2275.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€100, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Itho DaalderopWPU 3CO (545-0432)4 KW€2800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC140KXZES1+ Climate kit KX 14010 KW€2300,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-M 201.A086 KW€1900,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een optimaal wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Stede Broec aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Zo weet je zeker dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Indien de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar werken op basis van elektriciteit. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente