Warmtepomp Lambertschaag

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Lambertschaag? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een zuinige en verantwoorde benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan ontvang je een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van diverse variabelen. Op onze website vind je meer info over een warmtepomp kopen in Lambertschaag.
warmtepomp-installateur-1658

 • Helemaal van het gas af
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Eenvoudig te bedienen
 • Snel terugverdiend

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1658
Netnummer0229 (+31229)
Gasgebruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Lambertschaag

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er is keuze uit tientallen installaties. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lambertschaag kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Lambertschaag? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van warmtepomprevolutie.nl vind je waardevolle (verwarmings)installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1658).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat onttrekt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Bijgaand lees jij toepasbare info inzake de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Lambertschaag kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en de besparing loopt op tot €295,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €7.000 en €17.900. We spreken over vier verschillende type modellen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elke vorm wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.675 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Lambertschaag (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lambertschaag

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Echter, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via een zeer aantrekkelijke subsidie behaal je een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €7100. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2500. Het prijskaartje wordt bepaald door verscheidene zaken zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €26400Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€13100 – €23200Koelende functie
Lucht-lucht€3700 – €6325Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4250 – €6350Ruimte subsidie, buitenunit in zicht
Hybride€2925 – €6750Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Lambertschaag consumeert ong. 1470 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Delta of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing fluctueert tussen de €215 tot €300. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €140 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€747
Buitenlucht2450kWh€493€254
Bodemwarmte1875kWh€344€403
Hybride1375 kWh + 600 M3€530€217

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als lucht van buiten of grondwater. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Lambertschaag?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een paar zaken: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Medemblik?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario kan jij gebruik maken van de unieke groene lening bij gemeente Medemblik. Het betreft een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.medemblik.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Lambertschaag. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €725 tot maar liefst €3700. Onderzoek doen naar de juni 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Lambertschaag (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je ongeveer €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze ong. €1700.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal grofweg €2500.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€275, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
AirwellAWHW-PAC-BT-MB-12KW-H1311 KW€2400,-
InterClima-MTAHCY 13129 KW€4050,-
YorkYMWA-HP 002532 KW€5000,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een optimaal wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Lambertschaag aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Goede isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan dakisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren betekent een optimaal binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!