Warmtepomp Wormerland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Wormerland? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie haalt energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €335,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van verschillende elementen. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Wormerland.
warmtepomp-installateur-1546

 • Minder vervuiling
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Los van de energieleverancier
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcodegebied1546
Netnummer075 (+3175)
Gasgebruik M31330 M3
Stroom-gebruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Wormerland

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan fors wat onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wormerland kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Wormerland? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij warmtepomprevolutie.nl tref jij zonder moeite leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1546).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 7 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie gebruikt energie uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij waardevolle info die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Wormerland kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €305,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.000 en €10.700. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder heeft weer individuele voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt warmte uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.000 en €4.625 bij een verwarmingsmonteur uit Wormerland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wormerland

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, je realiseert veel lagere gaskosten. Aan de hand van actuele subsidies heb je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €6100. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2700. De factuur wordt berekend door specifieke onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €25600Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€16500 – €21400Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5200 – €6800Verwarmen en koelen
Lucht-water€4700 – €7000Goedkope installatie, verbruikt veel stroom
Hybride€2100 – €5100Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Wormerland verbruikt ong. 1330 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier als Essent of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing schatten we op €280 tot €335. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €145 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1075m3€701
Buitenlucht2700kWh€463€238
Bodemwarmte1675kWh€322€379
Hybride1450 kWh + 500 M3€498€203

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wormerland?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Er gelden een paar zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp is actief naast jouw traditionele HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Wormerland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval is er een optie voor de interessante groene lening van je gemeente Wormerland. Het is een speciale lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.wormerland.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Wormerland. De omvang van de subsidie hangt af van energielabel en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €625 tot plusminus €3450. Informeren naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Wormerland (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze om en nabij €1700.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf grofweg €2500.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Itho DaalderopWPU 65C (545-0461)7 KW€2800,-
SandenGEU-45HP-PM + CENTOWER-2CD-2000 KW€1400,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-M-E 201.A108 KW€2100,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een comfortabel binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Wormerland aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier voorkom je dat de warmte je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie resulteert in een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Wormer, Wijdewormer, Jisp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente