Warmtepomp Wervershoof

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Wervershoof? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Het is een zuinige en duurzame wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart al snel €255,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met verschillende facetten. In het volgende kopje vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Wervershoof.
warmtepomp-installateur-1693

 • Duurzame warmte
 • Kan het huis ook koelen
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Hogere woningwaarde
 • Snel terugverdiend

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcodegebied1693
Netnummer0228 (+31228)
Gasgebruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wervershoof

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. We hebben te maken met tal van producten. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wervershoof kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Wervershoof? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van deze website bekijk jij veelzijdige de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1693).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp benut de warmte uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop bekijk jij actuele details omtrent de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wervershoof heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €195,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.900 en €24.700. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat heeft weer individuele kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.700 en €5.025 bij een verwarmingsmonteur uit Wervershoof (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wervershoof

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op flink lagere energiekosten. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie krijg jij een korte terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €5700. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €3400. De eindfactuur wordt mede bepaald door allerlei onderdelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €26700Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€17900 – €24200Koelende functie
Lucht-lucht€5100 – €6600Eenvoudige installatie
Lucht-water€4100 – €6875Ruimte subsidie, vraagt veel stroom
Hybride€2500 – €5700Iedereen kan hier van profiteren

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Wervershoof gebruikt grofweg 1470 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een leverancier als Essent of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar ligt tussen de €260 tot €375. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €135 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1250m3€658
Buitenlucht2750kWh€434€224
Bodemwarmte1700kWh€303€355
Hybride1550 kWh + 600 M3€467€191

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Wervershoof?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden enkele vereisten: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem is actief naast jouw reguliere CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Medemblik?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario hebben we de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Medemblik. Het is een aantrekkelijke lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.medemblik.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Wervershoof. De omvang van de subsidie heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €775 tot maar liefst €1950. Informeren naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Wervershoof (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1800.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2100.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
AirwellPAC-BT-UI-4-8KW-H11+PAC-BT-UE-8KW-H116 KW€1900,-
InterClima-MTAHOCT 04012 KW€3000,-
AerforTHRON 12 AGR2 ST8 KW€2100,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een prettig wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Wervershoof aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zodoende weet je zeker dat de warmte in huis de woning ontglipt. Goede isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie mondt uit in een comfortabele leefomgeving zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!