Warmtepomp Opperdoes

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Opperdoes? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een economische en ecologische methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €240,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door verschillende zaken. Verderop bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Opperdoes.
warmtepomp-installateur-1674

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Constante verwarming
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Onderhoudsarme investering
 • Veel geld besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcodegebied1674
Netnummer0227 (+31227)
Gas-gebruik M31470 M3
Stroomgebruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Opperdoes

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Je vindt tal van versies. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Opperdoes kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Opperdoes? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Middels de warmtepomp-vergelijker bekijk je moeiteloos de beste installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1674).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn soort huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Na 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp profiteert van energie uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Bijgaand tref jij bruikbare info ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Opperdoes heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 50% en de besparing loopt op tot €345,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.300 en €24.800. We gaan verder in op 4 verschillende type modellen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw traditionele CV-ketel. Een prima manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.425 en €5.750 bij een verwarmingsmonteur uit Opperdoes (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-opperdoes

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op flink lagere energiekosten. Geholpen door een flinke subsidie profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €6900. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2200. De uiteindelijke investering wordt bepaald door verscheidene factoren als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €25800Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€17300 – €20100Koelende functie
Lucht-lucht€4450 – €6000Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4500 – €6475Totaaloplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2475 – €5000Goede tussenoplossing

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Opperdoes consumeert om en nabij 1470 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energiemaatschappij als Engie of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €265 tot €340. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €195 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1050m3€749
Buitenlucht2550kWh€509€240
Bodemwarmte1650kWh€360€389
Hybride1500 kWh + 550 M3€547€202

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Opperdoes?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een aantalrandvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. De pomp is actief naast jouw bestaande CV-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Medemblik?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval is er de erkende groene lening bij de gemeenten Medemblik. Het gaat om een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.medemblik.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Opperdoes. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €1000 tot doorgaans €3850. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Opperdoes (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergeven ze pakweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1775.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij circa €2050.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
AirwellAWHW-PAC-BT-MB-16KW-H1313 KW€2600,-
InterClima-MTAHCY 21139 KW€5050,-
YorkYMWA-HP 003543 KW€6100,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een optimaal wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Opperdoes aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Degelijke isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren betekent een optimaal leefklimaat zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar wel stroom. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!