Warmtepomp Nibbixwoud

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Nibbixwoud? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een voordelige en verantwoorde benadering om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €225,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verschillende zaken. Als je iets verders scrollt check jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Nibbixwoud.
warmtepomp-installateur-1688

 • Met respect voor natuur en milieu
 • In de zomer een koelende functie
 • Het verwarmen van morgen
 • Veilig alternatief
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcodegebied1688
Netnummer0229 (+31229)
Gas-gebruik M31470 M3
Stroomgebruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nibbixwoud

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Het aanbod omslaat tal van systemen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nibbixwoud heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert de woonruimte en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Nibbixwoud? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker tref jij binnen enkele minuten de beste installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1688).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Bijgaand check jij bruikbare adviezen omtrent actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Nibbixwoud kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €320,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.500 en €18.800. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het onderscheid is de energiebron. Elke aanbieder heeft weer individuele plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.125 en €5.800 bij een verwarmingsmonteur uit Nibbixwoud (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nibbixwoud

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is allereerst een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Middels een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs krijg jij een interessante terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6900. Een hybride variant is al op de markt vanaf €1900. De uiteindelijke investering wordt gebudgetteerd middels diverse zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €27800Geen buitenunit, erg duur
Water-water€16400 – €22300Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5200 – €6200Zeer betaalbaar
Lucht-water€4300 – €7025Goedkoop, geplaatst met buitenunit
Hybride€2850 – €6200Goede tussenoplossing

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Nibbixwoud verbruikt om en nabij 1470 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een energieleverancier als Energiedirect of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing fluctueert tussen de €265 tot €365. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €150 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1075m3€655
Buitenlucht2525kWh€452€203
Bodemwarmte1900kWh€321€334
Hybride1450 kWh + 550 M3€485€170

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals lucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Nibbixwoud?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren enkele randvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. De pomp werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Medemblik?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening in de regio Medemblik. Kort gezegd een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.medemblik.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Nibbixwoud. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €725 tot ongeveer €2700. Benieuwd naar de actuele subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Nibbixwoud (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op ong. €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze grofweg €1925.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij circa €2175.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
AirwellPAC-BTE-UI-10-16KW-H11+PAC-BT-UE-16KW-H1312 KW€2500,-
InterClima-MTAHOCT 0185 KW€2650,-
AerforTHRON 06 AGR2 ST6 KW€1900,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Nibbixwoud aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Hierdoor weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!