Warmtepomp Wognum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Wognum? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een zuinige en duurzame wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende aspecten. Als je iets verders scrollt lees je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Wognum.
warmtepomp-installateur-1687

 • Milieubewuste keuze
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1687
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Wognum

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Er zijn verschillende oplossingen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wognum kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Wognum? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. deze pagina check je eenvoudig leveranciers en installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1687).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp benut de warmte uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze pagina bekijk je toepasbare aanbevelingen m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Wognum kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de besparing loopt op tot €310,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.500 en €24.300. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten systemen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elk model heeft relevante pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.375 en €6.325 bij een verwarmingsmonteur uit Wognum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wognum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van een interessante subsidie profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €6900. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2500. De totaalprijs wordt vastgesteld door allerlei facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €23300Hoge besparing, hoge investering
Water-water€13400 – €21400Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4700 – €6350Kan ook als airco werken
Lucht-water€5150 – €6450Goedkope installatie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2025 – €6450Zeer betaalbaar

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Wognum gebruikt pakweg 1470 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Energiedirect of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing komt uit tussen de €205 tot €360. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €125 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€654
Buitenlucht2625kWh€445€209
Bodemwarmte2025kWh€314€340
Hybride1575 kWh + 550 M3€477€177

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als omgevingslucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Wognum?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Medemblik?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval is er de erkende groene lening bij de gemeenten Medemblik. Het betreft een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.medemblik.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Wognum. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €725 tot wel €1900. Informeren naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wognum (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal regels: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) ontvang je circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze circa €1575.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal plusminus €2450.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
AirwellPAC-BTE-UI-10-16KW-H11+PAC-BT-UE-14KW-H1311 KW€2400,-
InterClima-MTAHTAT 030 SSN55 KW€6650,-
ADG Dynamics BVTD-systeem0 KW€1250,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een optimaal leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Wognum aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier voorkom je dat de warmte verloren gaat. Degelijke isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met triple glas en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren resulteert in een prettig binnenklimaat zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!