Warmtepomp Sijbekarspel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Sijbekarspel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een efficiënte en ecologische manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €210,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan een aantal verschillende facetten. Op ons warmtepomp-portaal lees je meer info over een warmtepomp kopen in Sijbekarspel.
warmtepomp-installateur-1655

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Kan ook dienen als koeling
 • Het verwarmen van morgen
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1655
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroom-verbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Sijbekarspel

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sijbekarspel heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Sijbekarspel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij de warmtepomp-vergelijker tref jij vandaag nog leveranciers en installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1655).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt energie uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze website vind je bruikbare raadgeving die gaan over beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Sijbekarspel heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €225,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.100 en €17.900. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elke pomp heeft zijn eigen gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.225 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Sijbekarspel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sijbekarspel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar het mooie is, het leidt tot een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van een interessante subsidie profiteer je van een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €6900. Een hybride opstelling is er vanaf €3400. De uiteindelijke rekening hangt af van meerdere facetten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €25300Veel vermogen, relatief duur
Water-water€13100 – €22400Ook koelende functie
Lucht-lucht€3650 – €6325Zeer betaalbaar
Lucht-water€3900 – €6800Ruimte subsidie, buitenunit in zicht
Hybride€2025 – €5350Ook voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Sijbekarspel consumeert om en nabij 1470 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energieleverancier als Energiedirect of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing schommelt tussen €255 tot €320. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €145 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1225m3€745
Buitenlucht2350kWh€522€224
Bodemwarmte1775kWh€373€373
Hybride1525 kWh + 475 M3€559€186

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Sijbekarspel?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen meerdere eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. De installatie is actief naast jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Medemblik?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er de duurzame groene lening in de regio Medemblik. Het is een speciale lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.medemblik.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Sijbekarspel. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met model en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €550 en lopen op tot wel €2600. Informeren naar de juli 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Sijbekarspel (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) ontvang je zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1625.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf grofweg €2350.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AirwellAWHW-PAC-BT-MB-14KW-H1113 KW€2600,-
InterClima-MTAHCY 08117 KW€2850,-
YorkYVAG018RSE3012 KW€2500,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een prettige leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Sijbekarspel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan voorkom je dat de warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren leidt tot een optimaal wooncomfort zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Dit stukje elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!