Warmtepomp Zwaagdijk-Oost

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Zwaagdijk-Oost? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een relatief goedkope en duurzame oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €275,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Dan profiteer je van een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal verschillende randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Zwaagdijk-Oost.
warmtepomp-installateur-1682

 • Een verantwoorde keuze
 • Kan ook dienen als koeling
 • Veel keuze in leveranciers
 • Interessante salderingsregeling
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1682
Netnummer0228 (+31228)
Gasgebruik M31470 M3
Stroom-verbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Zwaagdijk-Oost

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Er zijn tal van versies. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zwaagdijk-Oost kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert het huis en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Zwaagdijk-Oost? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij in korte tijd de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1682).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij actuele toelichtingen inzake de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Zwaagdijk-Oost kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en water water leveren met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en de besparing loopt op tot €330,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.500 en €21.400. We werken op dit moment met 4 verschillende type modellen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft weer individuele gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.800 en €4.000 bij een verwarmingsmonteur uit Zwaagdijk-Oost (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zwaagdijk-oost

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is primair een forse investering. Gelukkig, het draait uit op veel minder stookkosten. Geholpen door interessante subsidies profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €6600. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €3000. De uiteindelijke rekening is afhankelijk van verscheidene factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €24700Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€16500 – €21000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4650 – €6550CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5300 – €7150Goedkope installatie, veel stroomverbruik
Hybride€2100 – €5200Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Zwaagdijk-Oost gebruikt pakweg 1470 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energiemaatschappij als Essent of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing fluctueert tussen de €280 tot €390. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €140 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€652
Buitenlucht2725kWh€430€222
Bodemwarmte2025kWh€300€352
Hybride1550 kWh + 550 M3€463€189

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Zwaagdijk-Oost?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze vereisten: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Medemblik?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van een speciale groene lening bij de gemeenten Medemblik. Dit is een interessante lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.medemblik.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Zwaagdijk-Oost. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €775 en lopen op tot wel €2500. Informeren naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Zwaagdijk-Oost (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze plusminus €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op ong. €1925.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf ongeveer €2350.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€275, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
AirwellPAC-BTE-UI-10-16KW-H11+PAC-BT-UE-10KW-H119 KW€2200,-
InterClima-MTAHTAT 030 N55 KW€6500,-
YorkYMWA-HP 006069 KW€8700,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een aangenaam leefklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Zwaagdijk-Oost aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee weet je zeker dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Goede isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van ons energieverbruik komt voort uit de verwarming en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De gevraagde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!