Warmtepomp Twisk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Twisk? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem profiteert van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een zuinige en milieuvriendelijke methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €310,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van meerdere variabelen. Hierna lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Twisk.
warmtepomp-installateur-1676

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Constante verwarming van de woning
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1676
Netnummer0227 (+31227)
Gasgebruik M31470 M3
Stroom-verbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Twisk

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Je hebt keuze uit verscheidene onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Twisk kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter checkt grondig jouw woning en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Twisk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Aan de hand van onze tool ontdek je eenvoudig verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1676).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn type huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie benut de warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje ontdek jij uitgebreide aanbevelingen over populaire warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Twisk heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €7.000 en €18.500. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elk apparaat heeft zijn eigen eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw huidige CV-ketel. Een voordelige manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.600 en €4.650 bij een verwarmingsmonteur uit Twisk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-twisk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Maar het mooie is, het betekent flink lagere energiekosten. Dankzij de huidige subsidies krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €7300. Een hybride variant is er vanaf €3000. De uiteindelijke rekening komt tot stand door velerlei zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €26800Hoge besparing, prijzig
Water-water€17900 – €24700Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3950 – €7150Eenvoudige installatie
Lucht-water€5250 – €6825Weinig onderhoud, verbruikt veel stroom
Hybride€2475 – €5400Geschikt voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Twisk gebruikt om en nabij 1470 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een energieleverancier als Delta of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar ligt tussen de €205 tot €315. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €160 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1050m3€750
Buitenlucht2725kWh€518€233
Bodemwarmte1950kWh€368€383
Hybride1550 kWh + 475 M3€555€195

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als lucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Twisk?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Standaard zijn er een paar vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie is actief naast jouw traditionele HR-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Medemblik?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je het nu niet betalen? Dan is er de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Medemblik. Dit is een unieke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.medemblik.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Twisk. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €500 tot maar liefst €2200. Informeren naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Twisk (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: de installatie is nieuw, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) vergeven ze circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1725.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2275.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
AirwellPAC-BTE-UI-4-8KW-H11+PAC-BT-UE-4KW-H114 KW€1700,-
InterClima-MTAHCY 25144 KW€5550,-
YorkYMWA-HP 004048 KW€6600,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een optimaal binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Twisk aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor voorkom je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren betekent een comfortabel binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van de totale energierekening heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!