Warmtepomp Oostwoud

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Oostwoud? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een zuinige en milieuvriendelijke methode om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €210,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van diverse facetten. Als je iets verders scrollt vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Oostwoud.
warmtepomp-installateur-1678

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Meer leefcomfort
 • Je woning van het gas af
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcodegebied1678
Netnummer0229 (+31229)
Gasgebruik M31470 M3
Stroom-gebruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oostwoud

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Je hebt keuze uit meerdere versies. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oostwoud kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Oostwoud? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. onze tool vind je in enkele stappen de beste installateurs uit jouw streek. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1678).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem benut de warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij samengestelde informatie met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Oostwoud kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €275,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.200 en €23.500. We noemen hieronder vier verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elke merk heeft relevante plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw reguliere CV-ketel. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.800 en €6.100 bij een verwarmingsmonteur uit Oostwoud (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oostwoud

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is primair een vrij grote investering. Echter, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Dankzij ISDE subsidie behaal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €5600. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2600. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op verschillende factoren zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €27100Veel besparen, hoge investering
Water-water€13200 – €20700Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4150 – €7050Lage aanschafprijs
Lucht-water€4800 – €7125Laagdrempelig, vraagt veel stroom
Hybride€2200 – €6700Simpele oplossing voor thuis

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Oostwoud gebruikt ongeveer 1470 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een maatschappij als Essent of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing komt uit tussen de €210 tot €310. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €140 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1225m3€650
Buitenlucht2775kWh€455€195
Bodemwarmte1775kWh€325€325
Hybride1500 kWh + 600 M3€488€163

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Oostwoud?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden meerdere eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Medemblik?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening van je gemeente Medemblik. Het is een aantrekkelijke lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.medemblik.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Oostwoud. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €825 tot plusminus €1700. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Oostwoud (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op plusminus €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op ongeveer €1725.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij plusminus €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
AirwellPAC-BTE-UI-4-8KW-H11+PAC-BT-UE-6KW-H115 KW€1800,-
InterClima-MTAHCY 30150 KW€6150,-
YorkYMWA-HP 004554 KW€7200,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een prettige leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Oostwoud aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn vloerisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren betekent een optimale leefomgeving zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door verwarmen en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel stroom nodig. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!