Warmtepomp Zwaagdijk-West

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Zwaagdijk-West? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een economische en verantwoorde oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing loopt op tot €290,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen diverse randvoorwaarden. Op deze pagina check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Zwaagdijk-West.
warmtepomp-installateur-1686

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Ook koelen is mogelijk
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Flinke subsidies

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode-regio1686
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31470 M3
Stroom-verbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Zwaagdijk-West

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit diverse installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zwaagdijk-West kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert de woning en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Zwaagdijk-West? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door middel van deze website tref je in enkele stappen (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1686).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem neemt energie uit uit de lucht of het water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. In de volgende paragraaf lees je praktische info inzake beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Zwaagdijk-West kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en de besparing loopt op tot €320,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €7.000 en €20.000. We spreken over vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke aanbieder heeft weer individuele eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.300 en €4.025 bij een verwarmingsmonteur uit Zwaagdijk-West (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zwaagdijk-west

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Aan de hand van een subsidie oplopend tot €2.100 behaal je een snelle terugverdientijd. 0is er vanaf €7000. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2900. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. diverse onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €25700Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€13100 – €24600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3850 – €6050Zeer betaalbaar
Lucht-water€3700 – €6225Gemakkelijk plaatsen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2500 – €6100Gemakkelijk te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Zwaagdijk-West verbruikt ong. 1470 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energieleverancier als Engie of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €230 tot €330. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €125 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1050m3€653
Buitenlucht2650kWh€438€215
Bodemwarmte1650kWh€307€346
Hybride1525 kWh + 550 M3€470€183

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zwaagdijk-West?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De pomp is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Medemblik?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval is er een optie voor de unieke groene lening in de gemeente Medemblik. Het is een speciaal soort lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.medemblik.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Zwaagdijk-West. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €575 tot ongeveer €2200. Interesse hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Zwaagdijk-West (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je pakweg €1675.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij pakweg €2350.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€275, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
AirwellPAC-BTE-UI-10-16KW-H11+PAC-BT-UE-12KW-H1310 KW€2300,-
InterClima-MTAHTAT 030 SN51 KW€6250,-
A1 Green EnergyQAW07V5 KW€1800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een gezond wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Zwaagdijk-West aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Populaire vormen zijn driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Als goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren draait uit op een comfortabele leefomgeving zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot onze verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!