Warmtepomp Benningbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Benningbroek? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en ecologische manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en de besparing loopt op tot €325,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal zaken. In het volgende kopje tref je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Benningbroek.
warmtepomp-installateur-1654

 • CO2 uitstoot beperken
 • Verkoeling in de zomer
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante salderingsregeling
 • Hoog rendement

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode-regio1654
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroom-verbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Benningbroek

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. We hebben te maken met tal van producten. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Benningbroek kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter onderzoekt de woning en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Benningbroek? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van deze website bekijk je snel en eenvoudig erkende installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1654).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Bijgaand ontdek jij toepasbare details ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Benningbroek kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm tapwater op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en je bespaart al snel €185,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.000 en €18.600. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het onderscheid is de energiebron. Elke vorm heeft weer individuele voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.600 en €5.275 bij een verwarmingsmonteur uit Benningbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-benningbroek

Geschikte installaties:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Maar, het draait uit op flink lagere energiekosten. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer je een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €5700. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2700. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend a.d.h.v. specifieke onderwerpen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €26500Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€15700 – €24200Ook koelende functie
Lucht-lucht€3950 – €7075Eenvoudige installatie
Lucht-water€5450 – €6625Krachtige oplossing, hoog energiegebruik
Hybride€2925 – €6400Hoge subsidie

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Benningbroek verbruikt om en nabij 1470 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar fluctueert tussen de €225 tot €400. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €165 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€744
Buitenlucht2550kWh€513€231
Bodemwarmte2050kWh€365€379
Hybride1550 kWh + 575 M3€551€193

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Benningbroek?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden enkele voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Medemblik?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan is er een optie voor de erkende groene lening via de gemeente Medemblik. Kort gezegd een speciaal soort lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.medemblik.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Benningbroek. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €725 tot plusminus €3350. Informeren naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Benningbroek (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) vergoeden ze grofweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op zo’n €1700.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf plusminus €2025.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€200, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
AirwellAWHW-PAC-BT-MB-12KW-H1111 KW€2400,-
InterClima-MTAHCY 07114 KW€2550,-
YorkYVAG016RSE3010 KW€2300,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een gezond klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hierna vind je een handig stappenplan van de warmteservice Benningbroek aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor weet je zeker dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie mondt uit in een comfortabele leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. De nodige elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!