Warmtepomp Abbekerk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Abbekerk? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het is een efficiënte en duurzame aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €265,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met verscheidene variabelen. Op deze pagina tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Abbekerk.
warmtepomp-installateur-1657

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Constante verwarming van de woning
 • Los van de energieleverancier
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode-regio1657
Netnummer0229 (+31229)
Gas-gebruik M31470 M3
Stroom-gebruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Abbekerk

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We hebben te maken met honderden installaties. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Abbekerk kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Abbekerk? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door middel van onze vergelijker tref je in een zeer korte periode (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1657).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere type woning, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna doorzoek je toepasbare details m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Abbekerk kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €4.000 en €24.200. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat heeft weer individuele kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw normale gasketel. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.175 en €4.775 bij een verwarmingsmonteur uit Abbekerk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-abbekerk

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in een fors lagere energierekening. Door middel van aantrekkelijk subsidies behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €6900. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2000. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van diverse facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €26700Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€16800 – €23600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5400 – €6125Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4300 – €6025Ruimte subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2300 – €5750Snelle terugverdientijd

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Abbekerk verbruikt circa 1470 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een leverancier als Delta of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €250 tot €395. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €130 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1050m3€746
Buitenlucht2725kWh€485€261
Bodemwarmte1750kWh€336€410
Hybride1300 kWh + 350 M3€522€224

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Abbekerk?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw huidige HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Medemblik?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan hebben we de unieke groene lening via de gemeente Medemblik. Het gaat om een interessante lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.medemblik.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Abbekerk. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €600 tot plusminus €4000. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Abbekerk (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je circa €1850.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij pakweg €2025.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€300, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
AirwellAWHW-PAC-BT-MB-16KW-H1114 KW€2700,-
InterClima-MTAHCY 10122 KW€3350,-
YorkYMWA-HP 002026 KW€4400,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierbij vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Abbekerk aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor voorkom je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie mondt uit in een prettig klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van ons energieverbruik vloeit voort uit de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!