Warmtepomp Hauwert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Hauwert? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een zuinige en verantwoorde manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €335,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan krijg je een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal variabelen. Verderop bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Hauwert.
warmtepomp-installateur-1692

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Kan ook werken als airco
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Relatief weinig onderhoud
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode-regio1692
Netnummer0229 (+31229)
Gas-verbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hauwert

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit honderden oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hauwert kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Hauwert? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Op basis van onze vergelijker check jij veelzijdige verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1692).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp haalt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna vind jij waardevolle details inzake de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Hauwert kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €260,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €5.900 en €21.200. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke leverancier heeft zijn eigen plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw traditionele gasketel. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.275 en €4.375 bij een verwarmingsmonteur uit Hauwert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hauwert

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Echter, het betekent een fors lagere energierekening. Door middel van aantrekkelijk subsidies haal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €7100. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2100. De factuur is afhankelijk van velerlei zaken zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €23600Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€16700 – €22700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5250 – €7125Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5500 – €7025Goedkoop, neemt ruimte buiten in
Hybride€2650 – €5000Niet volledig van het gas af

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Hauwert verbruikt grofweg 1470 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energiemaatschappij als Essent of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing varieert van €205 tot €375. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €160 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€657
Buitenlucht2700kWh€427€230
Bodemwarmte1750kWh€296€361
Hybride1350 kWh + 525 M3€460€197

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als lucht van buiten of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Hauwert?

Niet alle huizen zijn even interessant. Er gelden een paar voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Medemblik?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Medemblik. Het is een tijdelijke lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.medemblik.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Hauwert. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €575 en lopen op tot wel €3700. Interesse naar de maximale subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Hauwert (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op circa €1750.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf circa €2250.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
AirwellPAC-BT-UI-4-8KW-H11+PAC-BT-UE-6KW-H115 KW€1800,-
InterClima-MTAHOCT 0309 KW€2650,-
AerforTHRON 10 AGR2 ST7 KW€2000,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een comfortabel klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Hauwert aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor voorkom je dat de warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie betekent een aangename leefomgeving zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar werken met stroom. De gevraagde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!