Warmtepomp Midwoud

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Midwoud? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een economische en milieuvriendelijke wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €225,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van diverse facetten. Verderop ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Midwoud.
warmtepomp-installateur-1679

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Veel geld besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode-regio1679
Netnummer0229 (+31229)
Gas-gebruik M31470 M3
Stroomgebruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Midwoud

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. We onderscheiden verschillende installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Midwoud kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert het huis en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Midwoud? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij moeiteloos warmtepomp installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1679).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type huis, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Na 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij onttrekt warmte uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de mate van isolatie. In de volgende paragraaf tref jij veelzijdige toelichtingen inzake beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Midwoud kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €335,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €6.500 en €21.600. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elk type installatie heeft zijn eigen plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.400 en €7.425 bij een verwarmingsmonteur uit Midwoud (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-midwoud

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in een significant lagere energierekening. Via aantrekkelijk subsidies behaal je een goede terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €6700. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3500. Het prijskaartje wordt berekend door verschillende facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €25300Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€16800 – €22700Beste rendement
Lucht-lucht€3700 – €6125Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4400 – €6950Koelende functie, veel stroomverbruik
Hybride€2925 – €5700Interessante prijzen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Midwoud verbruikt ongeveer 1470 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Engie of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing schatten we op €230 tot €305. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €170 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1075m3€651
Buitenlucht2500kWh€423€228
Bodemwarmte1625kWh€293€358
Hybride1425 kWh + 400 M3€456€195

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Midwoud?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Er zijn meerdere mitsen en maren: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt feitelijk samen met jouw bestaande HR-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Medemblik?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dat geval hebben we de erkende groene lening in de gemeente Medemblik. Het gaat om een unieke lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.medemblik.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Midwoud. Hoeveel je krijgt komt tot stand door model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €825 tot ongeveer €3250. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Midwoud (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op ong. €1950.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij plusminus €2275.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
AirwellPAC-BTE-UI-4-8KW-H11+PAC-BT-UE-8KW-H116 KW€1900,-
InterClima-MTAHTAT 030 HE53 KW€6450,-
YorkYMWA-HP 005061 KW€7900,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierna tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Midwoud aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte in huis verloren gaat. Een solide isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door verwarmen en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!